Gość Napisano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2006 Witam, Mam taki problem, za rok koncze studia i chcialbym po studiach wyjechac na rok albo troszke dluzej do USA. Wynalazlem taki program jak "practical trainee USA" w studentpoint, ktory umozliwia mi wyjazd np na rok. I teraz zaczynaja sie schody, bo musze znalezc pracodawce. Wlasnie teraz jestem w USA i moglbym troche sie po rozgladac. Czy ktos moze mi powiedziec co powinienem powiedziec temu pracodawcy, podobno musze przygotowac jakis plan tego stazu, czy musze z nim teraz o tym pogadac. Mam sie go pytac o normalna prace, czy praktyki? Moze to sa idiotyczne pytaqnia ale nie mam zielonego pojecia jak za to sie zabrac, takze wszelkie wskazowki mile widziane? Za wszelka pomoc z gory dziekuje Pozdrawiam celli
pat Napisano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2006 Hej pracodawce szukasz Ty lub organizacja - sa rozne opcje! poszukaj na necie- nie tylko Studentpoint ma taka oferte. Training plan uklada Twoj praktykodawca, a organizacja go pozniej poprawia tak aby wszystko gralo. Ale wyjatki tez sie zdarzaja Przeszukaj forum, informacji na ten temat jest pelno! pozdrawiam pat
bogs Napisano 17 Sierpnia 2006 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2006 najlepiej niech ci firma, z ktorej jedziesz (studentpoint) przesle na maila wszystkie papiery do wypelniania juz teraz... sam zobaczysz co bedziesz musial miec... A tym lepiej, ze jestes na miejscu to szybciej i latwiej ci pojdzie. pozdr
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.