Skocz do zawartości

Aukcje dla polakow w usa

nick34

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chcialem sobie kupic ksiazke "Symfonia C++ Standard". Niestety mieszkam w usa i nie mam mozliwosci kupna tej ksiazki, szukalem w ksiegarniach i tylko dostaje odpowiedzi "nie ma" albo "nie ma bo nikt nie kupi" :roll: Pomyslalem ze kupie sobie na jakies aukcji wiec weszlem na ebay.com jednak ksiazki tam nie ma, watpie zeby byla bo malo polakow tam jest. Myslalem rowniez o allegro.pl ale wysylka do stanow kosztowalaby pewnie troche.

Tak wiec czy istnieja w usa jakies strony aukcyjne na ktorych duzo polakow sprzedaje rozne rzeczy?

Napisano

Cena przesylki jest chyba liczona wedlug wagi. Kiedys moja siostra chciala wyslac do usa mala paczuszke wazaca 3 kg i musiala zaplacic 50 zl. Ksiazka ma 1200 strona i dwarda okladke wiec chyba troszeczke bedzie wazyc. A tak wogole to jak myslisz ile moze wazyc... 1kg? Sprobuje przez allegro, taniej mi wyjdzie nic sprowadzajac ja do polski przez jakas ksiegarnie :)

Napisano

Mam przed soba cennik Poczty Polskiej:

do 1 kg -zwykla 57zl, priorytet - 81zl

do 2 kg - zwykla 63 zl, priorytet - 102zl

pozdrawiam

Napisano

ksiazka nie powinna wazyc wiecej jak 0,5 kg wiec -> przesyłka listowa polecona priorytetowa = 24.60 zł

btw - jak mozna NIESTETY mieszkac w usa?? :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Chyba najlepszym rozwiazaniem bedzie poproszenie siostry o zakup ksiazki i wyslanie jej droga pocztowa :D Chociaz pewna osoba napisala do mnie prywatna wiadomosc czy nie interesowalaby mnie ksiazka "Symfonia C++", jednak jest to stara wersja tej ksiazki, ja potrzebuje "Symfonia C++ standard" zgodna z ISO C++.

btw - jak mozna NIESTETY mieszkac w usa??

Czasami sa sytuacje kiedy ciesze sie ze mieszkam wlasnie tutaj, a czasami zaluje ze wogole tutaj jestem :D

Napisano

a moze wersja elektroniczna ? zawsze mozna ja wydrukowac... napewno wyjdzie sporo taniej niz przesylka..

PS obywateli danego kraju pisze sie z duzej litery! tym bardziej wlasnego kraju!

pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...