kostka1982 Posted November 27, 2004 Report Share Posted November 27, 2004 Witam serdecznie! Zastanawiam sie nad mo?liwością wyjazdu do USA w celach i turystycznych i zarobkowych na 6 miesiecy- maksymalnie rok. Jakie są szanse otrzymania wizy i w3aściwie o którą wize powinnam sie staraa? Jestem co prawda studentką zaoczną studiów uzupe3niających (ale mam zamiar wziąa rok dziekanki), od ok. 4 lat mam b.dobrze p3atną (jak na warunki Polskie świetnie p3atną) i ciekawą prace biurową w Polsce lecz jednak póki jestem jeszcze w miare m3oda (22 lata), ca3kowicie samodzielna, niezale?na, do nikogo nie przywiązana i lubie aktywne i ryzykowne ?ycie chcia3abym troche pozwiedzaa świat i popracowaa np. w USA. O jaką wize moge sie staraa? W jaki sposób nale?y udowodnia znajomośa jezyka? Jakie nale?y miea certyfikaty? Czy jest du?a szansa otrzymania wizy? I czy w ogóle w USA jest szansa znalezienia pracy umys3owej, biurowej czy od razu lepiej nastawiaa sie na prace fizyczną? Z góry dziekuje za dobre rady no i ?ycze wszystkim powodzenia w tym wspania3ym ?yciu!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Muchatek Posted November 27, 2004 Report Share Posted November 27, 2004 Nawet jeśli jesteś "w miare m3oda" i kreatywna nie spodziewaj sie, ?e znajdziesz tam jakąś super p3atną prace biurową i raczej nastaw sie na prace fizyczną. Jeśli chcesz sie sie podszkolia w swoim zawodzie wyjed1 na "intership". Jeśli chcesz pozwiedzaa postaraj sie o wize turystyczną. Jeśli chcesz troche zarobia (choa nie spodziewaj sie kokosów , wyjed1 na H2B. Jeśli chcesz poczekaa do wakacji spróbuj Work and Travel. To oczywiście w ogromnym skrócie... (pytanie by3o bardzo rozleg3e). Co wielokrotnie zosta3o podkreślone na tym forum, to jak potoczy sie rozmowa z konsulem, zale?y g3ównie od Twojego szcześcia i humoru tej "mistycznej" osoby w okienku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kostka1982 Posted November 28, 2004 Author Report Share Posted November 28, 2004 za odpowied1!! Z tym internship to nawet ciekawy pomys3 :-) A co do pracy - to ?adne praca nie hanbi Mi to bardziej zale?y na pobyciu w innym środowisku, poszwedaniu sie po świecie a nie na kasie czy ambitnym zajeciu - po tych 4 latach ambiotnej i odpowiedzialnej pracy w Polsce to chcia3abym po?ya jak w3óczega dzieki za help!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.