TRUSKAFFKA Posted August 30, 2006 Report Posted August 30, 2006 Znajomy dostał wizę i wybiera się do US lecz niestety nie zna języka. Czy fakt ten dyskredytuje go podczas rozmowy z urzednikiem i zostanie odesłany do Polski, czy mimo wszystko ma jakieś szanse aby dostać się do US? Leci do NY (lotnisko JFK). Czy jest tam jakiś tłumacz? Może ktoś z Was spotkał się z taką sytuacją? Z góry dzięki za odpowiedzi.
miles Posted August 30, 2006 Report Posted August 30, 2006 czasem o nic nie pytaja tylko niech sie nauczcy slowa finger
KB Posted August 31, 2006 Report Posted August 31, 2006 Moja Mama angielskiego ni w zab, napisalam jej kilka podstawowych zdan, z zakresu o jaki pytaja i miala to tez na kartce, jakby co. Jak urzednik zaczal do niej mowic, to powiedziala po polsku, ze nie rozumie i tyle bylo rozmowy. I tak dostala na 6 miesiecy.
fanta Posted August 31, 2006 Report Posted August 31, 2006 nie ma co sie martwic. na pewno sobie poradzi. ze mna lecialo mnostwo osob, ktore z ang nie za bardzo sobie radzilo, a wszystkich przepuscil. poradzili sobie. jakos bo jakos. a mi, jak zobaczyl na paszporcie, ze jestem z polski, to zadal nawet pytanie po polsku 'na jak dlugo' i tyle sobie z nim pogadalam na pewno nie warto uczyc sie konkretnych odpowiedzi na pamiec, bo w praktyce rzadko to sie sprawdza. powodzenia!
TRUSKAFFKA Posted August 31, 2006 Author Report Posted August 31, 2006 Dzięki wszystkim za dobre rady. Pozdrawiam
kazha Posted September 2, 2006 Report Posted September 2, 2006 jedz bez stresu jak beda chcieli dowiedziec sie to tam pracuje duzo polakow to sprowadzaja takiego co umie i po sprawie za duzo nie ma co z nimi gadac bo mozna sie samemu zaplatac i powiedziec cos co oni inaczej zrozumia
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.