masteronpl Napisano 20 Września 2006 Zgłoś Napisano 20 Września 2006 witam niedlugo bede w usa w chicago. No i mam kilka pytan. dostalem wize nieimigracyjna czyli turystyczną. 1)chcialbym wyrobic sobie w usa prawo jazdy?? (slyszalem ze mozna tam wyrobic miedzynarodowe bez problemu) 2)Czy moge wyrobic SSN na takiej wizie? 3)O co chodzi z artykułem i245? Pani Karino prosilbym o kontakt, chcialbym tez poradzic sie telefonicznie badz przez skype jak da sie to uczynic. Z góry dziekuję.
Meister Napisano 20 Września 2006 Zgłoś Napisano 20 Września 2006 1)miedzynarodowe za 35zl wyrobisz na podstawie krajowego w odpowiednim wydziale komunikacji w Polsce !!!!! - nie ma potrzeby a teraz nawet chyba mozliwosci wyrobienia amerykanskiego prawka na wizie B, poza tym o ile wiem to w IL respektuja przez jakis czas polskie prawko 2) nie !!! na wizie B sie zwiedza a nie pracuje :shock: 3)http://www.uscis.gov/graphics/services/residency/section245.htm nie obowiazuje juz i cie nie dotyczy, a chodzilo o mozliwosc zalegalizowania statusu jak przybyles do usa nielegalnie lub wygasl ci status, ale pod warunkiem zlozenia na ciebie petycji przed 30 04 2001
masteronpl Napisano 20 Września 2006 Autor Zgłoś Napisano 20 Września 2006 teraz wszystko rozumiem tylko problem w tym ze polsce nie mam prawa jazdy i nie bede mial na tyle czasu aby je zrobic. moze sa jakies inne opcje???
Meister Napisano 20 Września 2006 Zgłoś Napisano 20 Września 2006 O ile wiem to nie ma innej opcji na prawko tylko wiza studencka i minimalny roczny pobyt w Stanach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.