Skocz do zawartości

Ile realnie kosztował program W&T 2006?

Admin

Ile realnie kosztował program W&T 2006?  

30 użytkowników zagłosowało

1. 1.

• 3000z? - 4000z?
      0
    • poni?ej 3000z?
      0
    • 4000z? - 5000z?
      1
    • 5000z? - 6000z?
      6
    • 7000z? - 8000z?
      18
    • powy?ej 8000z?
      5

Rekomendowane odpowiedzi

W takim razie poczekam na kogos kto umie czytac i mi to wylumacxzy. Poza tym popieram twierdzenie kolegow, ze trzeba zabrac z 1000 PLN - jedzenie moze i nie jest drogie ale kosztuje /chyba ze jesz ten "Amerykanski" chleb - ktory nazywam "wata" i parowki/. Za chleb to musisz 2,5 - 3$ zaplacic. Jezeli do razu nie znajdziesz pracy a chcesz zyc /mieszkac/ jak czlowiek, to musisz zaplacic za to. Jezeli chcesz cos zobaczyc, zwiedzic - placisz. Restauracja to 30 - 60 $ za osobe, bufet 8 - 10. Twoja kasa, to wystarczyla by na zaparkowanie samochodu /na tydzien max dwa / w Waszyngtonie, wiec nie pisz ludzia, ze jak wezma 1000PLN do stanow to beda "sie tam wozic". Oczywiscie, mozna mieszkac w piwnicy, niedojadac i przywiezc sporo kasy..... tylko po co??? Bilet do USA jest na tyle drogi, ze tam TRZEBA jezdzic, ogladac, bo wspomnien nikt nie zabierze.....

Sam sie gubisz w tym co piszesz !!!!!!!!

Wiec dalej twierdze ze nie umiesz czytac i nawet pisac !!!! I na tym KONCZE dyskusje z TOBA !!!

Do CIna: panie kolego, skoro naprawde nie rozumiesz spiesze z wyjasnieniami:

1. "emakopol 2006" oznacza iz mialem watpliwa przyjemnosc korzysac z uslug tej firmy <nawiasem nie polecam nikomu> , takze wszysko co tu napisalem dotyczy tylko i wylacznie wyjazdow z tej firmy, tekst typu "wiec jakies 672 zl ktorych ja nie wydalem bo i PO CO " wydaje mi sie conajmniej smieszy, naprade myslisz ze gdybym nie musial,<ja czy ktokolwiek inny> to bym to i tak zaplacil?, niestety tak mowi regulamin tej firmy i skladajac swoj podpis na umowie musialem go dotrzymac albo podziekowac za wspolprace, wymyslili sobie ze chca te akty i isic to je dostali, ja z tym nie polemizowalem, rozumiesz jush po PO CO?

2.przez pierwszy miesiac mialem bezplatne szkolenie, pierwsza wyplate odebralem po 2 tyg pracy, wiec 6 tyg bez przyplywu gotowki trzeba bylo jakos przezyc, zapewne za $ 800 tesh bym wyzyl ale nie chcialem sie stresowac czy mi wystarczy na czynsz za drugi miesiac, mowisz ze wzioles 350$, ja wydalem tyle 1ego dnia <$ 150 na czynsz + $150 depozytu + zarcie i rozne [beeep]y domowe>

mysle ze rozjasnilem ci nieco sytuacje, wierze Ci, ze ty wydales mniej, w sumie drozej niz w EMA. nie mozna jush chyba zaplacic, tymniemniej tyle taka impreza u nich kosztuje i to nie podlega dyskusji

"STMan przykro mi ze nie umiesz czytac "- zastanow sie sam nad tym co piszesz bo narazie sam sie wykazales nieumietnoscia czytania ze zrozumieniem jesli porownujesz programy innych firm < zakladam ze nie jechales z EMA> i wmawaisz mi ze wyjazd kosztuje taniej, kiedy to bzdura

pozdr0

Wiecie, to może też być różnica, czy ktoś jedzie pierwszy czy kolejny raz. Bo jeśli pierwszy, to każdy zwykle chce się zabezpieczyć finansowo (duże kieszonkowe), bo nie wie jak to będzie i ile rzeczywiście będzie trzeba wydać, a jak nie wyda to przywiezie (tylko wtedy niech nie liczy tego do wydatków wat), poza tym robi się wszystko co pani w biurze mówi, bo np. skąd ma wiedzieć że nie użyje karty isic (chociaż osobiscie uważam, że jeśli ktoś chce dużo zwiedzać to się opłaca, bo są tańsze wstępy do muzeów).

Jeśli ktoś natomiast jedzie kolejny raz, a tym bardziej do tego samego pracodawcy, to już wie ile mniej więcej będzie potrzebował kasy. Ja wzięłam 400$ kieszonkowego, ale to tylko dlatego że bałam się że mnie sprawdzą na granicy (wiem że prawie nikogo nie sprawdzają, ale się bałam), gdybym miałam wziać tyle ile bym miała wydać, to 100$ (50-przejazd z NYC, reszta na jedzenie i picie;>)spokojnie by mi wystarczyło i wiedziałam o tym, ale to tylko dlatego, że to nie był mój pierwszy raz.

Ja jechalam z Emakopolem (w zeszlym roku wyjazd kosztowal mnie dokladnie $2200+kieszonkowe, z ktorego wydalam jakies $100), w tym roku nie liczylam dokladnie ile wydalam, ale koszty byly te same (drozej zaplacilam za bilet, bo tym razem na Zachod, tj jakies $100, ale nie kupowalam ISICa, bo wiedzialam, ze sie nie przydaje, akt urodzenia w wersji angielskiej mialam za darmo-trzeba powiedziec, ze na potrzeby szkoly, wiec tu jakas oszczednosc, zdjecia robilam sama), w sumie moze wyszlo mnie $2300 maksymalnie+kieszonkowe. Wzielam duzo, m.in. czek z podatkow, ale realnie wydalam do pierwszej wyplaty (po jakichs 3 tyg.) max $150 lacznie z dojazdem z lotniska, motelem, zakupami i wszystkim innym.

W tym roku mam to zamiar taniej zalatwic... ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...