marytylermoore Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 Mam pytanie do wszystkich ktorzy byli w tym roku na W&t ... jak i w poprzednich latach. Dostalam maila - niby z ambasady - konsulatu amerykanskiego - adres nadawcy to : Krakowfpm@state.gov. Mail jest w jez. angielskim i dotyczy jakies ankiety Work and travel. Nie przekopije go tutaj bo nie wiem czy moge ale zaczyna sie slowami "Dear work and Travel student..." Dalej jest stanowcza prosba o wypelnienie ankiety i grozba ze jesli tego nie wysle w ciagu 2 tyg moze to zagrozic problemami z otrzymaniem wizy w przyszlosci... wiec oczekuja ode mnie wspolpracy. Co ciekawe- ankieta nie jest w zadnym zalaczniku - jest zawarta w mailu ponizej wstepu - po prostu pytania i puste miejsca na odp. Pytania to - daty przylotu i wylotu do i z USA, adres pracodawcy w stanach, problemy podczas pobytu w stanach etc. Ja myslalam ze w ambasadzie maja wszystkie dane, pracodawce i adres bo bylo na aplikacji o promese.... Czy ktos z was kiedykolwiek dostal takiego maila? A moze to jakas sciema? Podpisano Konsulat Generalny, Krakow, Polska - bez imienia i nazwiska. Chyba po protstu zadzwonie tam i sie zapytam. za wszelkie info - dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0d Posted October 21, 2006 Report Share Posted October 21, 2006 odpisz im z pytaniem czy to oni wysłali - jesli tak to juz wiesz co zrobic, jeśli nie to oni już będą wiedzieć co zrobić pamietaj ze nie zawsze to co jest w polu "Od:" jest prawdziwe dlatego nie można do końca wierzyć (masz możliwość odczytania nagłówków?) generalnie takie rzeczy nie powinny miec miejsca, dlatego radzę zadzwonić na numer podany na stronie konsulatu (nie w mejlu) i sie zapytać na jakiej to podstawie żądają takich info przecież od czegoś jest ten sevis i i94 czy jak to sie tam nazywa - a jeżeli nie mogą z tego skorzystać: to po co płacić po $35? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted October 22, 2006 Report Share Posted October 22, 2006 ee... dziwne, jak najbardziej dziwne. nic takiego nie dostałam . daj znac jeżeli czego kolwiek się dowiesz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.