Karlik Napisano 27 Października 2006 Zgłoś Napisano 27 Października 2006 Witam!! Jeśli ktoś chce jechać na campa, zacząłem o tym myślec i już zbieram info. Na razie znam tylko ofertę CCUSA i wygląda całkiem przyzwoicie. Najlepsze wg mnie, że jest bilet otwarty, to dla mnie dość ważne. Camp America jest droższy, ale nie wiem czemu, nie podają dokładnej kwoty zarobków. A ktoś wie, o co chodzi z darmowym wyjazdem YTP?? Jak znam tę firmę, to coś zbyt pięknie.
Robot Napisano 30 Października 2006 Zgłoś Napisano 30 Października 2006 Campamerica jest troche drozszy jak jedzie sie 1 raz, drugi i nastepny wyjazd jest sporo tanszy(chyba 1200zl mniej sie placi i 475$wieksze zarobki). Nie wiem jak w innych biorach ale zapisujac sie na campamerice mozna jechac z kims znajomym na ten sam oboz.
Callan Napisano 30 Października 2006 Zgłoś Napisano 30 Października 2006 camp america jest obecnie najdroższą firmą na rynku - można spróbować w Camp Leader's mniej sie płaci i zarobki są wieksze. Pronblem polega na tym, ze nie ma biura CL w Polsce. Ale można aplikowac on-line przyśla dokumenty - tak słyszałem że mozna zrobić - i sie zgłosić do ambasady amerykańskiej w Polsce z tymi dokumentami. Camp America jest mozna powiedziec ze jedyna opróc CCUSA firma która oferuje wyjazdy na campy - no i kosi niezłą rzesze studentów co roku. Mnie sie udał wyjazd z Camp America w tym roku, ale jest wiele osob które narzekały tez na te firme i ja chwaliły. Ja póki co jestem za tak :-)
Karlik Napisano 31 Października 2006 Autor Zgłoś Napisano 31 Października 2006 Ja uważam, że obie firmy są w porządku i wyprawy powinny sie obyć bez większych zgrzytów. Na korzyść CCUSA przemawia natomiast znacznie lepsza oferta pod względem finansowym. Jeśli chodzi o powrót, to ja z CCUSA dostałem ponad 500 $ wiecej. No i wielka karta przetargowa - bilet otwarty a to sie bardzo przydaje
tissaya Napisano 31 Października 2006 Zgłoś Napisano 31 Października 2006 a ja słyszalam ze z CCUSA posiada sie ubezpieczenie tylko na okres pracy? ktos sie z tym orientuje jak to rzeczywiscie wygląda?
Karlik Napisano 1 Listopada 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2006 Jak piszą w CCUSA, obowiązuje tam 3-miesięczne kompleksowe ubezpieczenie, także po obozie. A za 65 $ możn wykupić dodatkowy miesiąc
tissaya Napisano 1 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2006 Ja uważam, że obie firmy są w porządku i wyprawy powinny sie obyć bez większych zgrzytów. Na korzyść CCUSA przemawia natomiast znacznie lepsza oferta pod względem finansowym. Jeśli chodzi o powrót, to ja z CCUSA dostałem ponad 500 $ wiecej. No i wielka karta przetargowa - bilet otwarty a to sie bardzo przydaje hmm.. w Campie tez dostalam o wiele wiecej niz mialam w kontrakcie, wiec to zalezy wszystko gdzie sie trafi, a nie od firmy, z której sie jedzie. zreszta obie firmy dzialaja na podobnych zasadach, wiec moim zdaniem wybieranie ktora jest lepsza nie ma sensu. ja jestem za Camp America
creck Napisano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2006 polecam Camp Leaders Hej Karla, moglabys cos rozwinac o tej firmie? jakas strona www? na jakich zasadach sie aplikuje? jakie oplaty itd? zalatwialas to juz moze?w tym roku tez sie wybieram na campa, i chcialbym jakos ominac posrednictwo ccusa czy ca, ze wzgledu na zarobki;/ niestety czasu zostaje coraz mniej, takze wypadaloby juz teraz zaczac wszystko zalatwiac. w jaki sposob sie podpisuje umowe z campem /nie ma zadnych targow/, tez listownie?
michal_s Napisano 19 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 19 Grudnia 2006 Ja jade z CA, moze i troche mniej sie zarobi ale za pierwszym razem nie mialem zadnych problemow.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.