Bavorak Napisano 31 Października 2006 Zgłoś Napisano 31 Października 2006 witam, czy ktos sie orientuje w takiej kwestii: Przebywajac w USA legalnie na wizach np. h2b, h1b, j1 placimy podatki. Co pozniej? jesli placimy na swoj social, czy to wlicza sie w nasza emeryture? Czy pozniej bedac juz na emeryturze dostajemy te pieniazki? Ciekawi mnie to, gdyz co jesli ktos przebywa w USA pare lat, pracuje legalnie i placi wszystkie podatki :? za odpowiedzi dziekuje
kubakj Napisano 1 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2006 witam,czy ktos sie orientuje w takiej kwestii: Przebywajac w USA legalnie na wizach np. h2b, h1b, j1 placimy podatki. Co pozniej? jesli placimy na swoj social, czy to wlicza sie w nasza emeryture? Czy pozniej bedac juz na emeryturze dostajemy te pieniazki? Ciekawi mnie to, gdyz co jesli ktos przebywa w USA pare lat, pracuje legalnie i placi wszystkie podatki :? za odpowiedzi dziekuje Zeby dostac emeryture w USA, to trzeba przepracowac minimum 10 lat, emeryture dostaje sie w wieku emerytalnym, a jedynymi uprawnionymi do emerytury sa obywatele i posiadacze GC.
Bavorak Napisano 1 Listopada 2006 Autor Zgłoś Napisano 1 Listopada 2006 Witam, Dzieki za odpowiedz.. Czyli pracujac 6 lat np na wizie h1b, placac podatki, wszystko przepada.. a jak to jest ze strona polska? Wlicza sie taka praca w lata pracy czy nie? :? pozdrawiam
kubakj Napisano 1 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 1 Listopada 2006 Witam,Dzieki za odpowiedz.. Czyli pracujac 6 lat np na wizie h1b, placac podatki, wszystko przepada.. a jak to jest ze strona polska? Wlicza sie taka praca w lata pracy czy nie? :? pozdrawiam Przepada? Przeciez wiadome bylo, ze ta wiza nie jest wieczna. A co ma strona Polska do pracy w USA? Dlaczego mialoby sie wliczac? To nie UE.
rypson Napisano 12 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 12 Listopada 2006 nie wiem czy dobrze sie orientuje w temacie bo nie zajmuje sie podatkami... ale... powinienes zaplacic podatki w polsce dla polski i wtedy to sie liczy do emerytury jesli ci bardzo zalezy to moge sie dowiedziec w biurze pracy w polsce jak to dziala
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.