monroe Napisano 4 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Heh, fajny temat Ja już bym Cię zbanował, jeśli byłbys administratorem. A poważnie odpowiadając na Twoje pytanie: oprócz argumentu finansowego nie ma właściwie żadnego innego. Ludzie "myślący" z pewnością mogą nabawić się w Stanach depresji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin20 Napisano 4 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Kazdy ma swoje powodu i szanowny kolego powinienes to uszanowac. Oraz okreslenie US "g.o.w.n.e.m" jak to piszesz (sluszne badz niesluszne) jest jak najbardziej nie na miejscu bo kazde miejsce ma swoje zalety i wady i tylko zalezy od subiektywnych odczuc czy Ci sie bedzie podobalo czy nie... widocznie Tobie nie przypadlo do gustu :? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marcin Zapart Napisano 4 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 4 Listopada 2006 Och ta Ameryka... Żeby nie robić wielkiego wywodu na temat USA to może podam słowa Bajmu, piosenka Ameryka: Jedni ją kochają Inni nienawidzą Ona wciąż jest taką Taką tajemnicą Kobieta która ma Zawsze zadbaną twarz Makijaż niezmienny Od lat Ameryka Ameryka Nie dla wszystkich nas Ameryka Ameryka Kusi mnie jej blask Wstaje wcześnie rano Rozczesuje włosy Wie co będzie jutro Ma na wszystko sposób Kobieta która ma Zawsze zadbaną twarz Ameryka Ameryka Nie dla wszystkich nas Ameryka Ameryka Kusi mnie jej blask Dlaczego właśnie dziś Dziś kiedy ma tu przyjść Jakoś nie czuje do niej nic A ja jednak coś do niej czuje. Byłem tam "troszke" na różnych programach, różne sytuacj mnie tam spotykały. Tam nauczyłem się co to wolność, jak o nią walczyć, jak walczyć o swoje zdanie, jak rozmawiać z ludźmi mającymi różne interesy. Tam nacieszyłem swoje oko przepięknymi widokami natury. Tam śmigałem autami jakimi chciałem, bawiłem się życiem i byłem za siebie odpowiedzialny. To tam spodobało mi się życie, byłem wolny - mimo ograniczeń wizowych. Tam można nauczyć się pływać na głębokiej wodzie ale mając "know how" pod ręką. Ameryka to kraj do którego warto pojechać. Ale napewno nie warto być niewolnikiem, a tak może się stać gdy przekroczy się gościnność Ameryki. Wówczas nie trudno przekonać się o drugiej stronie medalu, tej do której nikogo nie namawiałbym. Są dziś inne gościnne kraje w EU, też piękne i dające szansę na życie inne niż w PRL. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrielangel Napisano 7 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 rambo >> super strona. dzieki. otworzyla mi oczy, bo ja bylem w innej zupelnie ameryce, ale najwyrazniej wlasnie tak wyglada prawdziwa ameryka. cala. :roll: wpadaj do polski, do francji, do anglii i dziesiatek innych krajow a zobaczysz cos bardzo podobnego. :shock: jak na prowokacje to -1 na 10 ;/ wysilibys sie troche chociaz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
palkow Napisano 7 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 nie wiem jak wy ale dla mnie usa sa za bardzo przereklamowane w tv wszystko piekne i cacy ale kiedy zobaczy sie ameryke na zywo to jest juz inaczej nie wiem jak w innych miejscach ale na brooklynie i na bronksie gdzie mieszkalem przez 4 miechy jest taka bieda ze ja pierd.. gorzej niz u mnie na wsi co prada na pewno mozna wiecej zarobic niz w polsce ale zycie jest [beeep]owe razem z tymi czarnuchami i meksykami za przeproszeniem [beeep] by mnie trafil gdybym mial tam mieszkac na stale, jaka polska jest ale przynbajmniej nie ma tutaj kolorowych moze troche przesadzam z tymi bambusami ale pracoawlem na terminalu staten island ferry w kawiarni i nie bylo dnia zeby nie przyszla jakas gruba murzynka po 40 i nie miala pretensji ze kawa jest za goraca FUCK!!! POZDRO Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gabrielangel Napisano 7 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 7 Listopada 2006 bronx/brooklyn (zalezy jaka czesc) to tak jakbys w warszawie na pradze polnoc mieszkal. przeciez tam nawet zadni amerykanie nie mieszkaja (w ogole w samym NY city mieszka ich malo). co, zobaczyles nowy jork i odrazu twierdzisz ze ameryka jest przereklamowana ? to jakie ty reklamy przepraszam, albo filmy ogladasz ? bo ja zazwyczaj jak ogladam to jesli nie jest to komedia, to zazwyczaj sa strzelaniny, morderstwa i duzo problemow. wiec juz sam nie wiem. :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miles Napisano 8 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 8 Listopada 2006 nie wiem jak wy ale dla mnie usa sa za bardzo przereklamowane w tv wszystko piekne i cacy ale kiedy zobaczy sie ameryke na zywo to jest juz inaczej nie wiem jak w innych miejscach ale na brooklynie i na bronksie gdzie mieszkalem przez 4 miechy jest taka bieda ze ja pierd.. gorzej niz u mnie na wsi co prada na pewno mozna wiecej zarobic niz w polsce ale zycie jest ch.. razem z tymi czarnuchami i meksykami za przeproszeniem ch.. by mnie trafil gdybym mial tam mieszkac na stale, jaka polska jest ale przynbajmniej nie ma tutaj kolorowych moze troche przesadzam z tymi bambusami ale pracoawlem na terminalu staten island ferry w kawiarni i nie bylo dnia zeby nie przyszla jakas gruba murzynka po 40 i nie miala pretensji ze kawa jest za goraca FUCK!!! POZDRO Wogole az mi sie smiac chce z tego postu wiesz ja mieszkam na Quenns i mieszka tu duzo Amerykanow i na Brooklyn wiekszosc to Amerykanie i na Bronx , wogole wlasnie te czarnuchy i te inny jak ich nazywasz to wlasnie sa Amerykanie !! Pozatym jak sie chce zobaczyc prawdziwe USA to nie siedzi sie w NYC , napewno wystarczy wyjechac nawet up state. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rypson Napisano 9 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Autor tematu hyba ma jakies kompleksy wedlug usa... cyzby odmowa wizy po raz 7?? a moze byles juz w usa ale na budowie sie nie podobalo ?? a moze byles i w pracy traktowali cie jak szmate ?? a moze w nocy w central park..... ?? ok... tak powaznie... nazywasz usa [beeep].... te [beeep] karmi pol swiata... te [beeep] ma najlepszy sytem militarny swiata, te [beeep] ma najwiecej osiagniec w dziedzinie nauki... co za tym wszystkim idzie... te [beeep] jest najlepszym [beeep] na swiecie.... dlaczego jestesmy w usa... moge powiedziec ci dlaczego ja jestem w usa a nie jak w Irlandii czy Anglii jak 3/4 polski co jest dla mnie strasznym nieporozumieniem.... Ja przyjechalem do usa dawno temu.... w zasadzie jako maloalt... wiec cale moje dorosle zycie spedzilem w usa mam teraz 25 lat i zone w ciazy.... wiesz co bym zrobil w polsce jak bym mial zone w ciazy ?? a wiesz co robie w usa ?? powiem ci... ciesze sie jak dziecko wiem ze nie musze sie martwic o prace, nie musze sie martwic o opieke medycna zony.... bo to [beeep] dba o ludzi ktorzy wiedza jak o siebie dbac... nie tych z greenpointu i te ktory nazwal ich robactwem nie odkryl nic nowego.... bo cale NY wie ze na Greenpoint ave mozna spotkac BDP Big Dumy Polaks.... i maja racje... to [beeep] daje mi poczucie wlasnej wartosci, daje mi szanse na rodzine, godne zycie, zauwaz ze nie pisze tu ze Polska jest zla... bo moze i nie jest ale niestety w porownaniu z tym [beeep] wypada blado... w polsce nie masz za duzo szans zeby cos osiagnac godnie do tego dazac, i albo co albo cos... Irland , Anglia ?? to juz nie zagranica to jak greenpoint i jackowo... upychaja sie ludzie tam jak moga i co maja w zamian ?? dobre pieniadze ?? nie za bardzo.... opieke medyczna?? mimo iz sa legalnie tez troche nie za bardzo bo opieka medyczna z tego co wiem kosztuje... moja kolezanka bedac w ciazy uslyszala w Anglii ze musi wykupic ubezpieczenie dla siebie i dziecka i uwierz mi nie bylo to 100 euro.... a tak dla porownania... wczoraj bylem w szpitalu z zona zalatwiac papiery ubezpiecznie i taki tam... moja zona jest nielegalnie... i wiesz jakie ubezpiecznie kobieta bedaca nielegalnie w usa ?? $38 dolarow 20 lekarze, 12 porod, 6 dodatkowe koszta... a wiesz jakie badanie i opieke ma... moja babcia ginekolog nie wierzyla za mozna robic tyle badan za free... tyle i tak roznych.... to gono daje mi wlasnie rodzine.... wczesniej dalo mi zabawe, poniej dorosle zycie... teraz daje m rodzine i szczescie.... a do Polski bym wrocil pewnie naprawde bardzo bym chcial... ale powiedz mi jak zarobie w polsce na rodzine ?? zeby zyli godnie i mieli to co chca.... w polsce bym musial zarabiac 10 000 zl miesiecznie zeby miec choc czesc usa... jest wiele powodow... dla trych jestesmy w usa.... ale dla mnie najazniejszy to GODNE ZYCIE..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sebastian Napisano 9 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 heh dobrze napisane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miles Napisano 10 Listopada 2006 Zgłoś Udostępnij Napisano 10 Listopada 2006 wczoraj bylem w szpitalu z zona zalatwiac papiery ubezpiecznie i taki tam... moja zona jest nielegalnie... i wiesz jakie ubezpiecznie kobieta bedaca nielegalnie w usa ?? $38 dolarow 20 lekarze, 12 porod, 6 dodatkowe koszta... a wiesz jakie badanie i opieke ma... moja babcia ginekolog nie wierzyla za mozna robic tyle badan za free... tyle i tak roznych.... to gono daje mi wlasnie rodzine.... wczesniej dalo mi zabawe, poniej dorosle zycie..... Widze ze z zona za bardzo naciagacie uczciwych podatnikow ktorzy maja placic za ciaze jakiejs nielegalnie przebywajacej kobiety ktora nigdy w zyciu nie zaplacila ani jednego podatku , i jeszcze sie z tego cieszysz!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.