Skocz do zawartości

Dlaczego lubiecie siedziec w usa ?

Rambo

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Nie unizajac nikomu.... ten ktory tak mocno krzyczy ze ja okmradam panstwo.... porazka... poczyta, dowiedz sie.... Przy pierwszym dziecku takie prawo ma kazda kobieta czy legalnie mieszkajaca czy nie czy bogata czy nie kolejne dzieci to juz inna sprawa.... wiec nie pisz mi tutaj ze okradam panstwo... i nie pisz glupot ze opieka medyczna nie jest finansowana z podatkw bo rece opadaja.... placisz podatki a jeden z nich to MD.....

miles-

jeszcze jedna personalna uwaga wobec kogos' date=' dostaniesz bana.

jesli masz cos do rypson'a- napisz mu priv'a a nie wypisuj tego na forum.[/color']

Rypson napisal prosto i wyraznie ze okrada panstwo, a miles tylko napisal co tym mysli.

w którym miejscu rypson dokładnie napisal- że okrada państwo cavscout?

miles wypowiedzi tego co sie mysli a oskarżanie kogoś to dwie różne rzeczy.

cavscout skoro masz do rypsona jakies 'ale' dlaczego nie masz tych pretensji do 30% amerykańskiego społeczeństwa, ktorzy żyja w Stanach nielegalnie. usprawnij system, a potem miej do kogokolwiek pretensje, że zyje tak a nie inaczej.

Panowie, prosze zakończyć spór i skończyć ze wzajemnym wytykaniem kto co robi. Nie na ten temat był post.

miles-

jeszcze jedna personalna uwaga wobec kogos' date=' dostaniesz bana.

jesli masz cos do rypson'a- napisz mu priv'a a nie wypisuj tego na forum.[/color']

Rypson napisal prosto i wyraznie ze okrada panstwo, a miles tylko napisal co tym mysli.

w którym miejscu rypson dokładnie napisal- że okrada państwo cavscout?

miles wypowiedzi tego co sie mysli a oskarżanie kogoś to dwie różne rzeczy.

cavscout skoro masz do rypsona jakies 'ale' dlaczego nie masz tych pretensji do 30% amerykańskiego społeczeństwa, ktorzy żyja w Stanach nielegalnie. usprawnij system, a potem miej do kogokolwiek pretensje, że zyje tak a nie inaczej.

Panowie, prosze zakończyć spór i skończyć ze wzajemnym wytykaniem kto co robi. Nie na ten temat był post.

A ty umiesz czytac ze zrozumieniem?

Tutaj masz cytat

a tak dla porownania... wczoraj bylem w szpitalu z zona zalatwiac papiery ubezpiecznie i taki tam... moja zona jest nielegalnie... i wiesz jakie ubezpiecznie kobieta bedaca nielegalnie w usa Pytajnik $38 dolarow 20 lekarze, 12 porod, 6 dodatkowe koszta... a wiesz jakie badanie i opieke ma... moja babcia ginekolog nie wierzyla za mozna robic tyle badan za free... tyle i tak roznych.... to gono daje mi wlasnie rodzine.... wczesniej dalo mi zabawe, poniej dorosle zycie... teraz daje m rodzine i szczescie.... a do Polski bym wrocil pewnie naprawde bardzo bym chcial... ale powiedz mi jak zarobie w polsce na rodzine Pytajnik zeby zyli godnie i mieli to co chca.... w polsce bym musial zarabiac 10 000 zl miesiecznie zeby miec choc czesc usa... jest wiele powodow... dla trych jestesmy w usa.... ale dla mnie najazniejszy to GODNE ZYCIE.....

Wiec napisal ze zona jest w USA nielegalnie i do tego jeszcze uzywaja pomoc spoleczna dla nielegalnej osoby. Mam to gdzies ze sie nie pytaja o status, dla mnie to okradanie systemu. Piszesz ze mam tylko jakies "ale" do rypsona. Jakbys czytala uwaznie to bys zobaczyla ze napisalem to

a jestem ciety zarowno na nielegalnych jak i legalnych czy obywateli ktorzy okradaja w ten sposob panstwo. Jak nie masz ubezpieczenia to plac z wlasnej kieszeni.

Uwazam ze ostrzezenie jest niesprawiedliwe, no chyba ze moderatorzy popieraja nielegalna emigracje i uzywanie przez nich pomocy socjlnej ktora im sie nie nalezy.

Ale czy mozesz pojac to ze ja niekorzystam z pomocy "DLA NIELEGALNYCH" jak to napisales.... w USA obojetnie czy jest kobieta legalnie czy nie przysluguje jej OPEIKA MEDYCZNA to nie tak ze ja zakrecilem i zaltwiamy zeby tylko nieplacic Takie prawo ma KAZDA kobieta w ciazy bedaca na terenie USA niewazne leganie nielfgalnie turystka studentka czy to tak ciezko pojac ?? ty cba masz jakies kopleksy.... i powiedz mi jak mozesz powiedziec ze okradamy panstwo skoro i ja i ona PLACIMY podatki ?? czy ty wiesz co ty pisesz wogoole ?? a czy forum popiera nielega;ny pobyt czy nie to tego tematu niedotyczny.... chyba za bardzo ci usa do glowy udezylo i uwazasz sie za amerykanina juz.... przepraszam ze pisze po polsku moze przejdzm na angielski ?? wiesz powienienes zamieszkac gdzies w okolicah Mnhtn Ave... porazka koleszko porazka.... jak bedziesz juz mial kogos kto bedzie mial zamiar urodzic ci dziecko i zaczniesz sie interesowac tym jakie prawa wam przysluguja wtedy pisz a nie ty nie masz pojecia co piszesz i tylko okrada panstwo.... raczej piste sa twoje posty i nie widze w nich zadnych argumentacji wiec albo mi napiszesz jakie masz podstawy zeby oskarzac mnie o kradziez.... albo zrezygnuj z tch smiesznych oskarzen bo wygladasz w tym momencie jak czlonek LPR albo sam Lider samoobrony.... wiec prosze cie... nastepnym razem jesli chcesz cos napisac o kims, oskaryc... uzyj argumentacji uzasadnij swoje wypowiedzi bo ja w tym momencie moge napisac ze ty dokonales zdrady stanu i swojej ojczyzny bedac w us army oczywiscie jesli jestes a po drugie wykozystujesz symbol rzadowy usa w nieuzasadniony sposob i utozsamiasz sie z departamentem.... co jest karalne.... i nie musze argmentowac dla mnie zdradziles ojczyzne i uzywasz - utorzsamiasz sie z instytucjami ktorymi nie powinienes bo nie masz z nimi nic wspolnego....

i bo ja w tym momencie moge napisac ze ty dokonales zdrady stanu i swojej ojczyzny bedac w us army oczywiscie jesli jestes a po drugie wykozystujesz symbol rzadowy usa w nieuzasadniony sposob i utozsamiasz sie z departamentem.... co jest karalne.... i nie musze argmentowac dla mnie zdradziles ojczyzne i uzywasz - utorzsamiasz sie z instytucjami  ktorymi nie powinienes bo nie masz z nimi nic wspolnego....

OK, madralo. Wg. prawa polskiego nie zdradzilem niczego. Jakbys poszykal informacji a nie pisal co Ci slina na usta przyniesie to bys wiedzial ze, ludzie posiadajacy GC sa zwolnienie z zasadniczej sluzby wojskowej, a ludzie posiadajacy obce obywateltwa sa zwolnieni z powszechnego obowiazku obrony RP. Uzywanie symboli w USA nie jest karalne jezeli sie ma do tego prawo panie prokuratorze. A co do twojego oskarzenia na temat symboli do ktorych wg. ciebie nie mam prawa nie bede sie wypowiadal bo robisz sie smieszny. I mowisz o zdradzie. To co w takim razie robisz w USA razem ze swoja malonka, ktora bedac tutaj nielegalnie lamie prawo. Powinniscie byc w Polsce, placic tam podatki itp. Jestes hipokryta i tyle

Co do kobiet w ciazy czy innych ludziach uzywajacych darmowa opieke zdrowotna, to napisalem wczesniej ze dla mnie to jest obojetne czy to jest nielegalny emigrant czy obywatel z krwi i kosci. Takiego czegos nie powinno byc bo to jest wykozrzystwanie systemu. Nie jest moja wina ze poczules sie urazony. A pisanie ze placenie podatkow upowaznie Ciebie i twoja zone upoznia Ciebie aby kozystac z zapomogi jest juz przegieciem. Legalnie maz do tego prawo, ale nie moralnie. Ludzie jak Twoja zona bedaca tutaj nielegalnie i uzywajaca amerykanska sluzbe zdrowia sa powodem dlaczego wielu Amerykanow jest przeciwko nielegalnym emigrantom.

wiesz napisalem posta ale go nei wyslalem napisze ci tylko tak.... nie masz pojecia nie udzielaj sie bo ja nikogo nie okradam kozystam z prawa jakie mi przysuguja po to place podatki..... nazwiesz mnie jeszcze raz zlodziejem wtedy nie bede wogoole z toba dyskutowal....

EOT. Nie bede wiecej dyskutowal, bo na tym forum za wypowiedzi przeciwko nielegalnym emigrantom czy tez nieudacznikom(obojetnie czy emigranci czy obywatele) ktorzy wykorzystuja system dostaje sie ostrzezenia.

Wlasnie sie zastanwiam dlaczego cavscout dostal ostrzezenie ;)

Pewnie za to ze napisal do moderatora czy u miesz czytac ze zrozumieniem , normalnie banal , powinnie zmienic moderatorow

Pewnie tez za to zdanie zostane zbanowany ale coz jaka mamy wladza w kraju taka tez jest na tym forum :D

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...