Martunia Napisano 11 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2004 oświeacie mnie pre paid to karta telefoniczna taka jak u nas w polsce, która wk3ada sie do automatu na ulicy aby pogadac, czy jest to karta jak u nas w erze TAK TAK? jak zrozumialam z waszych wywodów to jak zabiore telefon trzyzakresowy to bede mogla spoko wysylac smsy i odbierac, obecnie mam karte TAK TAK w erze, a jakbym chciala dzwonic to mam kupic pre-paid, czyli te karte telefoniczna? pozdr m
Chomik Napisano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2004 oświeacie mnie pre paid to karta telefoniczna taka jak u nas w polsce, która wk3ada sie do automatu na ulicy aby pogadac, czy jest to karta jak u nas w erze TAK TAK? jak zrozumialam z waszych wywodów to jak zabiore telefon trzyzakresowy to bede mogla spoko wysylac smsy i odbierac, obecnie mam karte TAK TAK w erze, a jakbym chciala dzwonic to mam kupic pre-paid, czyli te karte telefoniczna? pozdr m I to, i to... Wszystko za co najpierw placisz, a potem uzywasz do limitu, ktory wykupilas... Czyli mowilismy i o pre-paidach typu TAK TAK (czy TIK TAK jak tego chce posel Peczak :smt040 ), i o zwyklych kartach telefonicznych, ktore tez w gruncie rzeczy polegaja na tym systemie... 1. Tak, z telefonem 3-zakresowym bedziesz mogla "spoko" wysylac SMSy i odbierac... 2. Bedziesz mogla i z niego dzwonic, tylko po co, jesli karty telefoniczne (takie zwykle...) dadza Ci o wiele wiecej za mniej? 3. Na miejscu sie zorientujesz czy nie przyda Ci sie odrebny telefon z ichnimi kartami lub abonamentami... 8) Teraz juz OK? :wink:
bunny Napisano 11 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 11 Grudnia 2004 a maja tak jak u nas zestawy startowe z karta SIM do prepaidow na komorki?
Martunia Napisano 12 Grudnia 2004 Autor Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2004 a czy jak mam telefon trójzakresowy to moge do niego wlozyc pre-paid który kupie u nich w USA?czy jestem zmuszona kupic pre-paid z ich telefonem? a jakie sa mniej wiecej koszty jakbym kupila na stacji benzynowej karte telefoniczna i poszla zadzwonic do automatu?do polski wtedy krece 004822 i numer stacjonarny? m
Chomik Napisano 12 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 12 Grudnia 2004 a czy jak mam telefon trójzakresowy to moge do niego wlozyc pre-paid który kupie u nich w USA?czy jestem zmuszona kupic pre-paid z ich telefonem? Nie wiem... Oni tam maja jakies dziwnosci, wbudowane na zawsze karty do telefonu i inne roznosci. Trzeba zbadac rynek na miejscu. Moze nasi "amerykanscy" Polacy cos dopisza. :shock: a jakie sa mniej wiecej koszty jakbym kupila na stacji benzynowej karte telefoniczna i poszla zadzwonic do automatu?do polski wtedy krece 004822 i numer stacjonarny?m To zalezy... Ale jest to kwestia naprawde kilku dolarow, za ktore bedziesz mogla rozmawiac godzine, dwie, trzy, do woli... Idziesz do automatu, wykrecasz bezplatny numer podany na odwrocie karty, pani prosi Cie o wpisanie numeru PIN, a potem wstukujesz numer do Polski wedlug schematu, ktory tez jest tam wyjasniony. Nie martw sie tym teraz... Przy dzwonieniu z automatow pobierana jest z tej Twojej karty oplata, wiec bardziej korzystnym jest dzwonienie z telefonu stacjonarnego. :smt030
Muchatek Napisano 13 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 13 Grudnia 2004 Karty telefoniczne "pre paid" mają ró?ne nomina3y. Najlepsza karta jaką uda3o mi sie kupia kosztowa3a 5 USD i mo?na by3o z niem rozmawiaa przez 120 min z telefonem stacjonarnym w Polsce (to nie ?art). Z takiej kupionej za za 5 dolców pogadasz z Polską jakieś 20 min (najlepsze są karty "do Afryki"). Telefony komórkowe to d3uga historia: przede wszystkim mają take same numery kierunkowe jak amerykanskie stacjonarne. Nale?y pamietaa, ?e rozmowy przychodzące są p3atne. Co do amerykanskich "taktaków" - kiedyś by3o tak jak u nas: masz aparat wk3adasz karte, dzwonisz. Kiedy wyje?d?a3em Z USA w tamtym roku zacze3y pojawiaa sie takie, które nie mia3y wymiennej karty sim. Przy zakupie podawa3o sie numer konta i dzia3a3 mniej wiecej jak zwyk3y z abonamentem (koszt takiego tel. ok. 80-100 Usd). NIe wiem , czy to wesz3o w ?ycie, czy wycofali te cuda. Wie, ?e AtandT to mia3o. Inna sprawa: je?eli masz 3 zakresowy telefon bez simlocka i w3o?ysz tamtejszą karte niekoniecznie musi dzia3aa. Co jeszcze? A dobrym pomys3em jest komórka z abonamentem. (zale?y jak d3ugo chcesz tam zostaa). Za 30 USD abonamentu mia3em 200 darmowych minut oraz darmowe rozmowy od 21-szej do 6 rano. Oczywiście rozmowy przychodzące p3atne Mog3em coś pokrecia, wiec licze na odzew Polaków, którzy są teraz w USA.
Endriu Napisano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2004 w Maine Amerykanie (nawet Ci m3odzi) otwierali oczy szeroko ze zdumienia jak wyciąga3em karte SIM z telefonu, oglądali ze wszystkich stron i mówili, ?e w ?yciu czegoś takiego na oczy nie widzieli...
Marciajn Napisano 16 Grudnia 2004 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2004 jesli chodzi o karty telefoniczne to ktora kupic najlepiej doradzaja imigranci ktorzy siedza w usa a czesto dzwonia do krajow rodzimych (meksyk, filipiny, czy nasze poland) w roznych miastach/stanach sa rozne oferty kart czasami 1 karta jest super korzystna w kaliforni a strasznie [beeep]na na florydzie. trzeba sprawdzac podane (zwykle na karcie) czasy rozmow do polski (podaja ile minut mozesz rozmawiac, gdy wykorzystujesz caly kredyt za 1 razem - jesli korzystasz z karty wiecej niz 1 rozmowe to masz de facto mniej minut do wygadania) pobieraja oplaty za polaczenie z automatu, co tydzien lub 2 w czasie uzywania karty i czasem jeszcze jakies dodatkowe, dziwne myta dlatego trzeba samemu, empirycznie sprawdzic, ktora karta jest najlepsza jezeli chcesz szukac w sieci to proponuje zaczac od: www.ilovephonecards.com www.masterbell.com www.phoneshark.com www.prepaidonline.com pozdr M.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.