Skocz do zawartości

telefon komórkowy w USA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

oświeacie mnie

pre paid to karta telefoniczna taka jak u nas w polsce, która wk3ada sie do automatu na ulicy aby pogadac, czy jest to karta jak u nas w erze TAK TAK?

jak zrozumialam z waszych wywodów to jak zabiore telefon trzyzakresowy to bede mogla spoko wysylac smsy i odbierac, obecnie mam karte TAK TAK w erze,

a jakbym chciala dzwonic to mam kupic pre-paid, czyli te karte telefoniczna?

pozdr

m

Napisano
oświeacie mnie  

pre paid to karta telefoniczna taka jak u nas w polsce, która wk3ada sie do automatu na ulicy aby pogadac, czy jest to karta jak u nas w erze TAK TAK?

jak zrozumialam z waszych wywodów to jak zabiore telefon trzyzakresowy to bede mogla spoko wysylac smsy i odbierac, obecnie mam karte TAK TAK w erze,  

a jakbym chciala dzwonic to mam kupic pre-paid, czyli te karte telefoniczna?

pozdr

m

I to, i to... Wszystko za co najpierw placisz, a potem uzywasz do limitu, ktory wykupilas... :lol:

Czyli mowilismy i o pre-paidach typu TAK TAK (czy TIK TAK jak tego chce posel Peczak :smt040 ), i o zwyklych kartach telefonicznych, ktore tez w gruncie rzeczy polegaja na tym systemie...

1. Tak, z telefonem 3-zakresowym bedziesz mogla "spoko" wysylac SMSy i odbierac...

2. Bedziesz mogla i z niego dzwonic, tylko po co, jesli karty telefoniczne (takie zwykle...) dadza Ci o wiele wiecej za mniej?

3. Na miejscu sie zorientujesz czy nie przyda Ci sie odrebny telefon z ichnimi kartami lub abonamentami... 8)

Teraz juz OK? :wink:

Napisano

a czy jak mam telefon trójzakresowy to moge do niego wlozyc pre-paid który kupie u nich w USA?czy jestem zmuszona kupic pre-paid z ich telefonem?

a jakie sa mniej wiecej koszty jakbym kupila na stacji benzynowej karte telefoniczna i poszla zadzwonic do automatu?do polski wtedy krece 004822 i numer stacjonarny?

m

Napisano
a czy jak mam telefon trójzakresowy to moge do niego wlozyc pre-paid który kupie u nich w USA?czy jestem zmuszona kupic pre-paid z ich telefonem?

Nie wiem... Oni tam maja jakies dziwnosci, wbudowane na zawsze karty do telefonu i inne roznosci. Trzeba zbadac rynek na miejscu. Moze nasi "amerykanscy" Polacy cos dopisza. :shock:

a jakie sa mniej wiecej koszty jakbym kupila na stacji benzynowej karte telefoniczna i poszla zadzwonic do automatu?do polski wtedy krece 004822 i numer stacjonarny?

m  

To zalezy... Ale jest to kwestia naprawde kilku dolarow, za ktore bedziesz mogla rozmawiac godzine, dwie, trzy, do woli... Idziesz do automatu, wykrecasz bezplatny numer podany na odwrocie karty, pani prosi Cie o wpisanie numeru PIN, a potem wstukujesz numer do Polski wedlug schematu, ktory tez jest tam wyjasniony. Nie martw sie tym teraz... :lol:

Przy dzwonieniu z automatow pobierana jest z tej Twojej karty oplata, wiec bardziej korzystnym jest dzwonienie z telefonu stacjonarnego. :smt030

Napisano

Karty telefoniczne "pre paid" mają ró?ne nomina3y. Najlepsza karta jaką uda3o mi sie kupia kosztowa3a 5 USD i mo?na by3o z niem rozmawiaa przez 120 min z telefonem stacjonarnym w Polsce (to nie ?art). Z takiej kupionej za za 5 dolców pogadasz z Polską jakieś 20 min (najlepsze są karty "do Afryki"). Telefony komórkowe to d3uga historia: przede wszystkim mają take same numery kierunkowe jak amerykanskie stacjonarne. Nale?y pamietaa, ?e rozmowy przychodzące są p3atne. Co do amerykanskich "taktaków" - kiedyś by3o tak jak u nas: masz aparat wk3adasz karte, dzwonisz. Kiedy wyje?d?a3em Z USA w tamtym roku zacze3y pojawiaa sie takie, które nie mia3y wymiennej karty sim. Przy zakupie podawa3o sie numer konta i dzia3a3 mniej wiecej jak zwyk3y z abonamentem (koszt takiego tel. ok. 80-100 Usd). NIe wiem , czy to wesz3o w ?ycie, czy wycofali te cuda. Wie, ?e AtandT to mia3o. Inna sprawa: je?eli masz 3 zakresowy telefon bez simlocka i w3o?ysz tamtejszą karte niekoniecznie musi dzia3aa. Co jeszcze? A dobrym pomys3em jest komórka z abonamentem. (zale?y jak d3ugo chcesz tam zostaa). Za 30 USD abonamentu mia3em 200 darmowych minut oraz darmowe rozmowy od 21-szej do 6 rano. Oczywiście rozmowy przychodzące p3atne :lol:

Mog3em coś pokrecia, wiec licze na odzew Polaków, którzy są teraz w USA.

Napisano

w Maine Amerykanie (nawet Ci m3odzi) otwierali oczy szeroko ze zdumienia jak wyciąga3em karte SIM z telefonu, oglądali ze wszystkich stron i mówili, ?e w ?yciu czegoś takiego na oczy nie widzieli...

Napisano

jesli chodzi o karty telefoniczne to ktora kupic najlepiej doradzaja imigranci ktorzy siedza w usa a czesto dzwonia do krajow rodzimych (meksyk, filipiny, czy nasze poland)

w roznych miastach/stanach sa rozne oferty kart

czasami 1 karta jest super korzystna w kaliforni a strasznie [beeep]na na florydzie. trzeba sprawdzac podane (zwykle na karcie) czasy rozmow do polski (podaja ile minut mozesz rozmawiac, gdy wykorzystujesz caly kredyt za 1 razem - jesli korzystasz z karty wiecej niz 1 rozmowe to masz de facto mniej minut do wygadania)

pobieraja oplaty za polaczenie z automatu, co tydzien lub 2 w czasie uzywania karty i czasem jeszcze jakies dodatkowe, dziwne myta

dlatego trzeba samemu, empirycznie sprawdzic, ktora karta jest najlepsza

jezeli chcesz szukac w sieci to proponuje zaczac od:

www.ilovephonecards.com

www.masterbell.com

www.phoneshark.com

www.prepaidonline.com

pozdr

M.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...