Skocz do zawartości

Hawaje

joe

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam jest typem człowieka co by chciał mieszkać se w spokoju i niczego do szczęscia nie potrzebował.Nie chcem żyć w polsce do końca życie i przejmować sie tym że trzeba zapłacic rachunki,codzienie wstawac rano do roboty i wieczorem wracac i wokół to samo ciągle i nic z życia nie miec.Bardzo chciałbym zamieszkać na Hawajach(najprowdopodobniej na b2 chyba ze z czasem ślub)Bym se chodził na plażach ,nurkowach itp.Chciałbym tez miec tam jakąs nie duzo płatną prace najlepiej na wieczur.I se życ niczym sie nie przejmując.Czy jest to mozliwe?CZy drogie jest tam życie(mieszkanie itp)mam wymogi minimalne.

Napisano

Tak jak powiedzialem wyżej chce cos zobaczyc w życiu a nie martwić sie o ciągłe rachunki i monotone życie.A moze wieci cos jeszcze o Tahiti chodzi o cała polinezje francuska w koncu jesteśmy w uni i z tego co wiem mozna tam bez wizy sie dostac(ciekawe jak z pozwoleniem na prace)oczywiście pod kreslem mam wymogi minimalne

Napisano

Hawaje to bardzo drogie miejsce do zycia.... i z praca bez papierow bardzo ciezko... wiec radzil bym na poczatek poszukac tanszych spokojnych miejsc....

Napisano

A jak jest z Tahiti ,napewno cos tam wiecie.Ile moZe kosztowaC wynajęcie jakiegos taniego szałasu lub cos w tym stulu?Jak jest z jakąs tam praca niezależy mi na kasie tylko chcem poprostu pomieszkac se tam zając sie nurkowaniem itp jednym słowem życ se nie martwiąc że trzeba zaplacic rachunki,kupic to i to itpMam jakies szanse żeby tego dokonac.nie musi byc to Tahiti ale tak najlepiej by bylo moge być inne ładne tropikalne wyspy

Napisano

Powiem tyle...wybrałbym osobiście Hawaje. Jest tam spokojnie to fakt, ale życie tanie nie jest. Tańsze jest na Thaiti, ale za to tam panuje większy syf. Moja rada? Znajdź se jakąś dobrą, tanią miejscówkę(wystarczy tylko poszperać trochę w necie), uzbieraj kasy(oszczędzaj) i jedź szaleć na HAWAjE!!!

Napisano
Powiem tyle...wybrałbym osobiście Hawaje. Jest tam spokojnie to fakt, ale życie tanie nie jest. Tańsze jest na Thaiti, ale za to tam panuje większy syf. Moja rada? Znajdź se jakąś dobrą, tanią miejscówkę(wystarczy tylko poszperać trochę w necie), uzbieraj kasy(oszczędzaj) i jedź szaleć na HAWAjE!!!

Ja bym się kłócił, czy tańszę od Hawajów. Wg mnie podobne do Hawajów, jak nie droższe. Tak jak każda wyspa na Pacyfiku jest drogo tam, gdzie skupiają się turyści. Wystarczy znaleźć miejsce, gdzie miejscowi się stołują i robią zakupy, a stanie się wszystko znośne. Polinezja Francuska to nie tylko Tahiti (o wiele lepsze jest Rangiroa, Huahine, czy sławne Bora Bora) tak jak Hawaje to nie tylko Oahu.

Joe, spróbuj polynesianislands.com Jest tu kilku tubylców, którzy mi doradzali przy planowaniu wypadu na Pacyfik. Powodzenia!

Napisano

Moim zdaniem ten wątek to żart, prowokacja

A RoLvErowi pomyliło się chyba Tahiti z Haiti. – na Haiti „wynajęcie jakiegos taniego szałasu” jest bardziej realne niż na Tahiti.

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Napisano

chyba Dżoe robi sobie delikatne jaja :lol:

Faktycznie na Hawajach tanio nie jest, szczegolnie na Oahu i Maui, niewiem jak jest na mniejszych wyspach, gdzie jest mniej turystów, poza tym zarobki sa mniejsze niz na mainland (albo miejscowi rozsiewaja takie ploty żeby uchronić sie przed napływem chętnych do pozostania na stałe). Ale miejsce do życia jest niesamowite jak ktoś nie ma zbyt dużych wymagań co do materialnej strony egzystencji.

• 9 miesięcy później...
Napisano
a pogoda jest tak constans, ze w Hawajskim nie ma nawet odpowiednika slowa 'pogoda' :)

No dobre z ta pogoda!!! ubawilem sie co niemiara!! ale tam chyba faktycznie caly czas jest idealnie???

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...