Jump to content

Blagam o Opinie: HMS w San Diego z Almaturu?

Recommended Posts

Hey, witam wszystkich forumowiczow.. :)

jade pierwszy raz na work&travel... wybralem Almatur(szczecin).

Z ofert które do tej pory widnieją na ich stronach interesuje mnie praca, dla HMShost (lotniska) w San Diego... dlaczego? Bo generalnie lotniska w San Diego, sa blisko miasta (nie to co LAX), i generalnie lepiej usytuowane.

Ale martwi mnie praca dla HMS.. wiem ze maja lokale roznego typu (glownie fast-foody), jesli trafilbym do kawiarni.. cos w rodzaju Starbucks'a to rewelacja (szczerze mowiac to szczyt moich marzen) ale jesli musialbym caly czas przesiadywac w tlustej, goracej i smierdzacej kuchni KFC to juz nie tak różowo.. :?

Jak wy się na to zaopatrujecie?

Generalnie znam angielski rewelacyjnie (ostatnie wakacje spedzilem w Vancouver w Kanadzie, i niektorzy pytali sie mnie czy przypadkiem nie jestem z Australii? :P), świetnie umię kokietować ludzi w tym języku, więc lepiej jakłbym dostal jakas robote gdzie moglbym dostawac tip'y (sam zostawilem w Vancouver, chyba z 300$ napiwkow.. ale sam nie pracowalem, tylko odwiedzalem rodzine)

Juz nie wiem co robic.. jak mowie szczyt moich marzen to praca w kawiarni w kaliforni.. Nie musze zarobic kokosow, bo poza Kalifornią... Vegas (i ew. tijuana), nie musze nigdzie podrozowac..

PS. Jeszcze myslalem o pracy dla Busch Garden's w Tampie (florida)... moze ktos sie podzieli informacjami o tym pracodawcy... Jestem tez otwarty na inne propozycje..

z gory dzieki za odpowiedzi ;)

Rzeczywiście DeeDee ocenila prace w HMShost w Yardville, New Jersey na 7...ciezko podjac decyzje.. Plus u tego pracodawcy to pelny darmowy "meal plan"

Ale San Diego, z jego sporymi cenami mieszkań to zupełnie inna bajka niz jakies Yardville w NJ...

Bez dodatkowej (najlepiej dobrze tipowanej) pracy, ciezko mi bedzie placic min. 350$ za mieszkanie w San Diego, odpracowac koszty programu, miec kase na jakies rozrywki, i jeszcze przywiesc cos do polski...

Ale moze zrzedze w koncu to moj pierwszy W&T i nie mam o co sie martwic? :?

hej:) ja w tym roku pracowałam w Busch Gardensie ale w stanie Virginia, w tym roku połowe osób wybiera sie tam ponownie włącznie ze mna :);) ja osobiscie polecam Buscha,byli i tacy którzy nie chca wracac tam już drugi raz... kwestia gustu! :wink:

byłem na wat w dużym mieści ( Las Vegas) i małym w williamsburgu właśnie w virgini i pracowalem w BG, polecam duże miasta , małe miejscowości może mają tańsze mieszkania na wynajem są bezpieczniejsze dla studentów ale za to są nudne:D

• 1 month later...

halo kikunia

moge prosic o info na temat buscha...jak Ci sie tam pracowalo itp.??

wybieram sie wraz ze znajomymi do Busch Gardens Tampa na Florydzie...moze cos mi podpowiesz? jak przebiega z pracodawcami rozmowa itp.

pozdrawiam kitka:)

• 2 weeks later...
i jak udało sie? jak byłem na tych targach na 11:30, do juz nie było miejsc do SD i lecę do LA w końcu:)

Nie dziwię się ze zabrakło miejsc :D Ja bylem na targach z dwoma dziewczynami... stalimy w kolejce do stolika.. nastawiłem ucha, i się posypało.. przed nami w ciagu 5 minut, ok. 7 osob podpisalo kontrakt do San Diego (a była już 11:00 na osi), byłem pewien, że juz po ptokach, gdy usiadziemy nie mamy szans.

Ale udało się :) chociaż facet, juz nie był tak zadowolony, ze w ciagu kilku minut wyslal tylu ludzi do SD. Pytał sie czy nie zastanawialiśmy się nad innymi lokacjami (wtedy nie dałby nam spokoju), ale przekonaliśmy go, że inna lokacja nie wchodzi w rachube :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...