VeNoN Napisano 23 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 Witam Was ! Co sadzicie o tym miescie ? Co wam sie najbardziej podoba a co najmniej ? No i oczywiscie Jackowo Co tak ogolnie o tym miescie sadzicie ? Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam !
bigguy Napisano 23 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 23 Listopada 2006 chicago lepsze niz ny to fakt ale i tak kto by chcial tam zyc czemu wszyscy polacy jezdza tylko do chicago i ny bezsensu
air Napisano 27 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 27 Listopada 2006 bo to fantastyczne miasto! pod warunkiem ze nie jest sie zwiazanym z "polskim piekielkiem". jesli ktos ma do czynienia z polskimi kontraktorami czy serwisami sprzatajacymi to nic dziwnego ze psy wiesza na "windy city". ja z dziewczyna trzymamy sie od tego z daleka. na jackowo wpadamy tylko po zakupy w kurowski sausage shop. uwielbiamy wizyty w downtown, a jeszcze bardziej w lincoln park, zwlaszcza latem. mieszkamy w bucktown, a pisze te slowa z nowo kupionej toshiby kupionej za $250 po calonocnym staniu w kolejce do best buy w czasie black friday ;P ponadto jeszcze nuce niektore kawalki po wczorajszym koncercie scootera w congree theather i juz ciesze sie na sylwestra z atb w tym samym miejscu. jest tylko jedno miasto ktore stawialbym ponad chicago - sopot.
milcia84 Napisano 28 Listopada 2006 Zgłoś Napisano 28 Listopada 2006 Hey! W ubiegłe lato miałam okazję zwiedzić Chicago.prawdę mówiąc zauroczyłam sie tym wielkim miastem:P jest dużo interesujących miejsc godnych zwiedzenia no i nie wspomnę juz nawet o uroku downtown:P Dla mnie jest to druga Polska, a to za sprawą mieszkających tam naszych rodaków:)) Gorąco polecam!!!
mos Napisano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 4 Grudnia 2006 mieszkam w Chicago i nie jest tutaj źle.... jeżeli chcesz łatwo znaleźć pracę i nie umiesz dobrze angielskiego i jest to najlepsze miasto.... jeżeli chcesz czuć się jak w Polsce to zapraszam tutaj. Co do Jackowa to to już dawno nie jest polska dzielnica tylko meksykańska i zapomnij o tym - mieszkałem tam jeden dzień i jest tam większy syf niz na murzynowie.... teraz mieszkam na Belmoncie - to jest polska ulica w miarę spokojna... Proponuję zamieszkać gdzieś na zachód od Laramie i na północ od Belmont.... Ja osobiście gdybym miał wybrać inny stan to pewnie coś z górami, jeziorami itp albo coś przy Meksyku.... NY nigdy w życiu.... na początek najlepsze będzie jednak Chicago żeby się oswoić z tym całym amerykańskim syfem....
VeNoN Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2006 widze ze ogolnie podoba Wam sie Chicago... Macie moze jkies fajne WASZE fotki tego miasta ?! Jesli tak to wklejcie i opisczie... Pozdrawiam !
dzordzo14 Napisano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2006 Witajcie szukam kogoś kto wcześniej mieszkał w Warszawie ,a teraz jest w USA .Pozdrawiam
dzordzo14 Napisano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2006 Witam życze zdrowych i wesołych świąt ,oraz szczęśliwego Noego Roku . Pozdrawiam Radek
bigguy Napisano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2006 hej chicago ach chicago miasto emigracji tysiace roznych przeciwnych nacji .... wesolych swiat a tak przy okazji kto idzie iceskating dzisiaj do milenium park downtown chicago ??? przyjdzcie bedzie niezla jazda a jak nie to i tak wszystkiego naj z okazji swiat bigguy!
Angela ;* Napisano 28 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 28 Grudnia 2006 Byłam w USA w tamtym roku. Konkretnie w Chcago i bardzo mi sie podobało. Jest tam duzo miejsc do zwiedzania i wogóle jest tak inaczej niz tu. Zycie jest całkiem inne i wogóle...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.