VeNoN Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 Witam Was ! Co sadzicie o tym miescie ? Co wam sie najbardziej podoba a co najmniej ? No i oczywiscie Jackowo Co tak ogolnie o tym miescie sadzicie ? Czekam na odpowiedzi Pozdrawiam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigguy Posted November 23, 2006 Report Share Posted November 23, 2006 chicago lepsze niz ny to fakt ale i tak kto by chcial tam zyc czemu wszyscy polacy jezdza tylko do chicago i ny bezsensu Link to comment Share on other sites More sharing options...
air Posted November 27, 2006 Report Share Posted November 27, 2006 bo to fantastyczne miasto! pod warunkiem ze nie jest sie zwiazanym z "polskim piekielkiem". jesli ktos ma do czynienia z polskimi kontraktorami czy serwisami sprzatajacymi to nic dziwnego ze psy wiesza na "windy city". ja z dziewczyna trzymamy sie od tego z daleka. na jackowo wpadamy tylko po zakupy w kurowski sausage shop. uwielbiamy wizyty w downtown, a jeszcze bardziej w lincoln park, zwlaszcza latem. mieszkamy w bucktown, a pisze te slowa z nowo kupionej toshiby kupionej za $250 po calonocnym staniu w kolejce do best buy w czasie black friday ;P ponadto jeszcze nuce niektore kawalki po wczorajszym koncercie scootera w congree theather i juz ciesze sie na sylwestra z atb w tym samym miejscu. jest tylko jedno miasto ktore stawialbym ponad chicago - sopot. Link to comment Share on other sites More sharing options...
milcia84 Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Hey! W ubiegłe lato miałam okazję zwiedzić Chicago.prawdę mówiąc zauroczyłam sie tym wielkim miastem:P jest dużo interesujących miejsc godnych zwiedzenia no i nie wspomnę juz nawet o uroku downtown:P Dla mnie jest to druga Polska, a to za sprawą mieszkających tam naszych rodaków:)) Gorąco polecam!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
mos Posted December 4, 2006 Report Share Posted December 4, 2006 mieszkam w Chicago i nie jest tutaj źle.... jeżeli chcesz łatwo znaleźć pracę i nie umiesz dobrze angielskiego i jest to najlepsze miasto.... jeżeli chcesz czuć się jak w Polsce to zapraszam tutaj. Co do Jackowa to to już dawno nie jest polska dzielnica tylko meksykańska i zapomnij o tym - mieszkałem tam jeden dzień i jest tam większy syf niz na murzynowie.... teraz mieszkam na Belmoncie - to jest polska ulica w miarę spokojna... Proponuję zamieszkać gdzieś na zachód od Laramie i na północ od Belmont.... Ja osobiście gdybym miał wybrać inny stan to pewnie coś z górami, jeziorami itp albo coś przy Meksyku.... NY nigdy w życiu.... na początek najlepsze będzie jednak Chicago żeby się oswoić z tym całym amerykańskim syfem.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeNoN Posted December 7, 2006 Author Report Share Posted December 7, 2006 widze ze ogolnie podoba Wam sie Chicago... Macie moze jkies fajne WASZE fotki tego miasta ?! Jesli tak to wklejcie i opisczie... Pozdrawiam ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzordzo14 Posted December 16, 2006 Report Share Posted December 16, 2006 Witajcie szukam kogoś kto wcześniej mieszkał w Warszawie ,a teraz jest w USA .Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzordzo14 Posted December 22, 2006 Report Share Posted December 22, 2006 Witam życze zdrowych i wesołych świąt ,oraz szczęśliwego Noego Roku . Pozdrawiam Radek Link to comment Share on other sites More sharing options...
bigguy Posted December 23, 2006 Report Share Posted December 23, 2006 hej chicago ach chicago miasto emigracji tysiace roznych przeciwnych nacji .... wesolych swiat a tak przy okazji kto idzie iceskating dzisiaj do milenium park downtown chicago ??? przyjdzcie bedzie niezla jazda a jak nie to i tak wszystkiego naj z okazji swiat bigguy! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angela ;* Posted December 28, 2006 Report Share Posted December 28, 2006 Byłam w USA w tamtym roku. Konkretnie w Chcago i bardzo mi sie podobało. Jest tam duzo miejsc do zwiedzania i wogóle jest tak inaczej niz tu. Zycie jest całkiem inne i wogóle... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.