kalami Posted November 28, 2006 Report Share Posted November 28, 2006 Czesc! Mam pytanie do osob, ktore byly w Myrtle Beach i wiedza co nieco o restauracjach, ktore sie tam znajduja. A chodzi o to, ze chcialabym sama znalezc sobie pracodawce ale nie ukrywam,ze troche sie boje, ze trafie na "mine". Wiec moze ktos sie orientuje jaka restauracja jest fajna-w sensie nadgodzin, atmosfery w pracy, liczba klienteli???Bede wdzieczna za jakiekolwiek informacje na ten temat PS. A moze lepsze Ocean City? :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted January 23, 2007 Report Share Posted January 23, 2007 hej Byłem w Myrtle beach w te wakacje, pracowałem w dwóch restauracjach :wink: pierwsza to Joe's Crab Shack, mieści sie w centrum rozrywkowo handlowym Broadway at the beach ( http://www.broadwayatthebeach.com/ ), znajduje sie tam około...., dużo restauracji, problem jest taki ze w większości z nich głownie tych o wyższym standardzie nie zatrudniaja obcokrajowców ) Natomiast jest kilka : Joe's Crab Shack, Crab house, landrys, gdzie zatrudniają obcokrajowców, njaczęsciej warunkami są płynny angielski, i mile widziane doświadczenie. Ja prace w joe's miałem załatwioną w polsce, ale pracowało tam chyba z 7 osób z polski. Polecam to miejsce, bardzo pomocni i mili menagerowie, świetna atmosfera pracy, no i niezłe zarobki - napiwki. Problem jest taki ze prawdziwy sezon tra od około 10 czerwca - 1 września. Drugą prace jako food server znalazłem na miejscu chodząc po restauracjach i pytajac o prace, znalazłem na Molo : Pier 14 restaurant. Pracowałem tam w godzinnach lunchu, wiec przez 1,5 miesiąca pracowałem na 2 zmiany. Miejsce inne od Joe's Crab shack , inna klientela, wnetrze, ale również mniej roboty, a napiwki porównywalne. jedzeni w prawie kazdej kanjpie jest takie same, trzeba dobrze wiedziec co sie sprzedaje, i jak to sie nazwywa, a wszystko bedzie tip top. Jezeli dobrze znasz język to napiwki będą duże , no chyba że jesteś piękną blondi, wtedy u amerykanów nie ma to znaczenia Jakby co pytaj pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
kalami Posted January 23, 2007 Author Report Share Posted January 23, 2007 Hej lewap! Dzieki za odpowiedz:) Wiesz...moze piekną blondi nie jestem ale za to dobrze radzaca sobie brunetka:D Fajne rzeczy mi tu napisales tylko troszke za pozno...bo czas mnie gonil i musialam na cos sie zdecydowac. Padlo na Ocean City ale w restauracji:) Napewno zapamietam sobie te miejsca co opisales, bo moze przydadza mi sie w nastepne lato...Chcialabym wrocic do Mytrtle Beach, mam bardzo mile wspomnienia z tamtad. Pozdrawiam Cie, Patrycja Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewap Posted January 24, 2007 Report Share Posted January 24, 2007 Niespojrzałem na date twoje postu :wink: Wspomnienia z Myrtle Beach, oł, jeeee.. :wink: Równiez pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.