GoHaF Napisano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2006 ta... Bethany - troche za[beeep]e ale za to mega wakcje. polecam , wrocilam z tamtąd w październiku. Jak sie zdecydujesz jedz w maju juz najlepiej bo pelno tam Rosjan , ktorzy przyjezdzaja juz w kwietniu (?). Jak oni to zalatwiaja to nie mam zielonego pojecia.moze maja jakis inny system nauczania ze ich tak uczelnie puszczaja, no ale nie wazne Mam tez pelno znajomych co w Resort Queście pracowali - jedni zadowoleni ,inni nie - zalezy co robili. Ja robilam co innego , ale nie powiem wiekszy zapierdziel mialam niz w zeszlym roku.. Jeszcze sie zastanawiam czy jechac w tym roku na WAT-a... pozdro
luk888 Napisano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2006 bylem bez rewelacji. Drogo, maja slabe oferty pracy przynajmniej w porownaniu z innymi biurami w krakowie. Wielka laska przy rezygnacji z biletu, pisanie podan do warszawy - smiech na sali
GoHaF Napisano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 16 Grudnia 2006 hmm... ale kto tu mówi że ja korzystałam z ich ofert pracy? ( bo to jest smiech na sali ze za skorzystanie z nich trzeba jeszcze placic, to sie tyczy tych tez biur co korzystaja ze sponsora ciee )mialam własną, ale ogólnie jeśli chodzi o organizacje i koszty programu independent to nie narzekam. bilet mi mega tanio załatwili ( Wrocław). miales chyba pecha jednym slowem... Dla mnie kazda oferta kazdego biura jest droga, bo to parę tys. zl no ale chyba lepiej wydac 4 niz 5, 6 i wiecej...? Moze w koncu zniosa te wizy [beeep]e w przyszlym roku i nie bedzie tych cyrków z lichwiarstwem biur pośredniczących. Moje modlitwy może zostaną w końcu wysłuchane..
darop Napisano 17 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 17 Grudnia 2006 ja nie miałem prawie żadnych problemów z Almaturem, także mogę polecać trzeba tu chyba dodać, nie wiem czy mam słuszne odczucie, że Almatur jest głównie biurem turystycznym a nie agencją W@T tak jak inne firmy, które z tego typu działalności głównie żyją, no i rzeczywiście mają śmieszną listę pracodawców
Raphael Napisano 21 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2006 Hey, nie można powiedzieć, że Almatur jest przedewszystkim biurem turystycznym.. rocznie wysyłąją tyle ludzi na W&T, że dzisiaj są przede wszystkim pośrednikiem W&T, a dopiero potem można o nich powiedzieć że są biurem turystycznym. Np. w moim mieście (Szczecinie), Almatur nie ma pośrednika jako biuro turystyczne (chociaż po rezerwacje biletów, i tym podobnych mozesz do nich uderzć), ale przedewszystkim są dobrym biurem W&T, i tym się przedewszystkim zajmują. Wiem, że nie powinienem reklamować ale to, że Alematur jest również biurem turystycznym, wcale nie przeszkodziło mu zyskać całkiem dobrej opini, wręcz pomogło. PS. wybrałem Resort Quest w DE, jako mojego "drugiego" pracodawcę. Jako pierwszego pracodawcę wybrałem HMS host, z lokalizacją (według moich preferencji) w San Diego. Nie chce zakładać nowego topicu, ale czy przepypadkiem ktoś jeszcze nie jedzie SD? albo ma jakieś doświadczenie z HMS host? Z góry dziękuje za odzew
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.