tomekg Napisano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 5 Grudnia 2006 Mam pytanie, kiedy zacząć aplikować o zmianę statusu, już po wygaśnięciu wizy (mam h2b) czy w czasie jej trwania. Ile to trwa i na jaką wizę zmienić żeby mieć swobodę w szukaniu nowego pracodawcy. J1 to dobra opcja? Prosze o info. Dzięki.
kamaz Napisano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2006 Na pewno przed wygaśnięciem. Podobno najpóźniej na 45 dni przed końcem wizy(choć tego dokładnie nie jestem pewien).
widlek Napisano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 6 Grudnia 2006 Zachowaj sobie troche czasu na zalatwienie formalnosci, wiec 1,5 miesiaca to rozsadny czas na rozpoczecie zmiany statusu. Co robiles ???moze dobra bedzie wiza H1b ???
tomekg Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2006 Chciałbym na H1B, ale z tego co słyszałem trzeba mieć wyższe wykształcenie. Z drugiej strony na stanowisko, które mnie interesuje nie ma odpowiednich kierunków na studiach, a nawet dla pracodawcy na tego typu stanowiska formalne wykształcenie to sprawa drugorzędna. Więc chyba zmienię na J1 a później zobaczymy. Robota, która mnie interesuje to stock/option broker.
tomekg Napisano 7 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2006 Jeszcz jedno pytanko jak to jest z wizą J1, czy można normalnie pracować na niej czy raczej jest ona przeznaczona na au pair, praktyki itp.
kamaz Napisano 7 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2006 J1 ma chyba kilkanaście typów, poszukaj na forum gdzieś była o tym mowa jakie to dokładnie są kategorie. I jeszcze jedna istotna informacja, sprawdz czy nie podpadniesz z J1 pod sekcje 212.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.