Skocz do zawartości

Zmiana statusu wizy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie, kiedy zacząć aplikować o zmianę statusu, już po wygaśnięciu wizy (mam h2b) czy w czasie jej trwania. Ile to trwa i na jaką wizę zmienić żeby mieć swobodę w szukaniu nowego pracodawcy. J1 to dobra opcja? Prosze o info.

Dzięki.

Napisano

Zachowaj sobie troche czasu na zalatwienie formalnosci, wiec 1,5 miesiaca to rozsadny czas na rozpoczecie zmiany statusu. Co robiles ???moze dobra bedzie wiza H1b ???

Napisano

Chciałbym na H1B, ale z tego co słyszałem trzeba mieć wyższe wykształcenie. Z drugiej strony na stanowisko, które mnie interesuje nie ma odpowiednich kierunków na studiach, a nawet dla pracodawcy na tego typu stanowiska formalne wykształcenie to sprawa drugorzędna. Więc chyba zmienię na J1 a później zobaczymy. Robota, która mnie interesuje to stock/option broker.

Napisano

Jeszcz jedno pytanko jak to jest z wizą J1, czy można normalnie pracować na niej czy raczej jest ona przeznaczona na au pair, praktyki itp.

Napisano

J1 ma chyba kilkanaście typów, poszukaj na forum gdzieś była o tym mowa jakie to dokładnie są kategorie. I jeszcze jedna istotna informacja, sprawdz czy nie podpadniesz z J1 pod sekcje 212.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...