TomekR20 Napisano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2006 Witam wszystkich.Mam pytanie do osób które były juz w Stanach.Możecie napisac jak kształtuja sie ceny w USA?Najbardziej interesuja mnie ceny na Wschodnim wybrzeżu.Chodzi mi o: 1.żywnosc(chleb,napoje,mieso itp.) 2.elektronika(IPody,laptopy,aparaty) 3.ubrania 4.kosmetyki i perfumy(nawet te markowe-Dolce&Gabbana itd) 5.bilety na komunikacje(autobusy,samochody,pociagi,metro_ 6.kino i takie tam 7.alkohol Bede wdzieczny za każda informacje pozdrawiam
tissaya Napisano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2006 www.google.com bardzo przydatne urzadzenie.
t0d Napisano 8 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2006 2.elektronika(IPody,laptopy,aparaty)3.ubrania 4.kosmetyki i perfumy(nawet te markowe-Dolce&Gabbana itd) www.jandr.com www.ebay.com
fifi Napisano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2006 Witam wszystkich.Mam pytanie do osób które były juz w Stanach.Możecie napisac jak kształtuja sie ceny w USA?Najbardziej interesuja mnie ceny na Wschodnim wybrzeżu.Chodzi mi o:1.żywnosc(chleb,napoje,mieso itp.) 2.elektronika(IPody,laptopy,aparaty) 3.ubrania 4.kosmetyki i perfumy(nawet te markowe-Dolce&Gabbana itd) 5.bilety na komunikacje(autobusy,samochody,pociagi,metro_ 6.kino i takie tam 7.alkohol 1. Drozej niz w PL, ale biorac pod uwage ze zarabiasz w dolarach to stosunkowo tanio, zalezy jeszcze czym sie zywisz, ale ogolnie zarcie jest ochydne. 2.Taniocha. 3.Taniocha. 4.Taniocha. 5.O ile komunikacja jest, to bilety na autobusy miejscie sa dosc tanie, pociag i Greyhound-relatywnie drogo, bardziej oplaca sie wynajac samochod-ok 100$ na dzien przy zalozeniu wieku ponizej 25 lat). 6.Ceny porownywalne do polskich, w porownaniu do zarobkow-tanio. 7.Tanio, ale piwo slabe i niedobre, ale za to drinki typu Smirnoff w super cenach. Zwykle drinki w barze tez w przystepnych cenach (porownujac do zarobkow w dolarach. Pozdrawiam
Brother_luk Napisano 9 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 9 Grudnia 2006 Takie pytania juz byly na forum po co sie powtarzać...
jok Napisano 10 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 10 Grudnia 2006 1.żywnosc(chleb,napoje,mieso itp.) średnio, szajsy typu coca cola taniutkie (nawet 60 centów za 2l), soki droższe (koło 3-5$), pieczywo dużo droższe (w przeliczeniu na polskie ceny, ale zarabiasz w $$$!!!!!!), mięso też 2.elektronika(IPody,laptopy,aparaty) aparaty jak w Polsce, laptopy jakieś 20-30% tańsze, Ipody podobnie, ale tu centy się szybciej zmieniają (kupiłem za 300$ Ipoda Video 30 GB, gdy w Polsce były po 1200 zł) 3.ubrania ceny czasem śmieszne, czasem nawet śmieszne to za mało powiedziane, markowe ciuchy w cenach chińszczyzny w Polsce 4.kosmetyki i perfumy(nawet te markowe-Dolce&Gabbana itd) Podobno bardzo tanio, ale średnio orientuję się w cenach perfum w Polsce (buteleczki po 400-500 ml lepszych perfum na poziomie 50-70$-tyle pamiętam z paru sklepów) 5.bilety na komunikacje(autobusy,samochody,pociagi,metro_ Drożej niż w Polsce, ale porównując do pensji nie jest tak źle. Całodniowe metro w NYC to chyba 6$, autobusy między miastami dość tanie, pociągi troche droższe, choć zależy jakiego typu 6.kino i takie tam W Polsce byłoby drogo, w USA jest ok, choć przemysł rozrywkowy jest dość drogi, zwłaszcza w kurortach wakacyjnych 7.alkohol piwo pije się jak soczek, wódki podobnie jak w Polsce, są oczywiście lepsze i gorsze trunki, jak w Polsce
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.