Lukasz Golec Napisano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2006 Jestem obecnie w Stanach, mam zielona karte, zyje i pracuje w Kittery Maine. Ale zastanawiam sie nad zmiana pracy i znalezieniem mieszkania. Zastanawiam sie tez czy szukac pracy tutaj w Maine czy moze pojechac tam dokad mnie ciagnie czyli do Nowego Yorku. Jakies porady? Sugetsie? Zostac ? Jechac? I jak szukac pracy i mieszkania?
rypson Napisano 18 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 18 Grudnia 2006 Lukasz najprawdopodobniej juz znasz usa troche wiesz jak co dziala... NY jest napewno bardzo podobne do realiow jakie juz poznales wiec jesli chcesz t nie krepuj sie w NY fajnie jest... fajnie jest mieszkac w NYC z mieszkaniem nie ma problemu, z praca to juz zalezy od ciebie bo jesli budownictwo stalo sie toim hobby znajdziesz prace bez problemu gorzej z innymi zajeciami o to trudno i trzeba sie nachodzic... alejesli chcesz znajdziesz... druga sprawa, drugi aspekt YC to polskosc...ktora odczujesz na kazdym kroku i w kazdej sytuacji....to chyba minus NYC za duzo tam polakow a zebyb mieszkac z dala od poloni nie jest tanio... ale da sie przezyc sa i plusy tego faktu... mieszkanie i prace mozesz szukac na www.bazarynka.com czyli niezbednik kazdego polskiego emigranta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.