marcin85 Napisano 22 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 22 Grudnia 2006 witam uczeszczam na 2 uczelnie dziennie .Na jednej jestem juz teoretycznie na 5 semestrze(mam warunek z 2 semstru ktory pozwolono mi zaliczyc do tej sesji) , faktycznie wiec mam zaliczony jedynie 1 semestr studiow. Na drugiej uczelni jestem na 1 roku lecz obawiam sie ze moge miec 1 warunek w tej sesji:) (zajecia pokrywaja mi sie w tym czasie ). Mam duze obawy ze jesli nie uda mi sie zaliczyc tego warunku z 2sem. moge pozegnac sie z wiza:( Powiedzcie mi prosze jakie mam szanse !! ? POMOCY!!!!
kamaz Napisano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Napisano 23 Grudnia 2006 A co ma piernik do wiatraka?? Myślisz że kogoś w w ambasadzie będzie interesowało ile masz warunków. Liczy się to że jesteś studentem, a nie to jak sobie na studiach radzisz.
marytylermoore Napisano 4 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2007 zgadzam sie, ja tez mialam warunek a pracownik konsulatu "przelecial" tylko indeks... myslisz ze oni naprawde cos rozumieja z tych wpisow i zaliczen? liczy sie to ze masz status studenta.
darop Napisano 5 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 5 Stycznia 2007 dokładnie jeśli tylko dostaniesz druczek z dziekanatu potwierdzający że jesteś studentem wszystko powinno być ok
tygrxek Napisano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2007 oki ale czy moge sie ubiegac o wize jesli niemam zaliczonego zadnego semestru? (bo zaczynam 2 studia w lutym 2007)
kamaz Napisano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2007 Masz indeks?? Jak masz to dla konsula jestes studentem, nie wazne czy zaczynasz czy konczysz studia. INDEKS=STUDENT jasne chyba jak slonce
Lupus85 Napisano 20 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 20 Stycznia 2007 Chyba że Cię sumienie ruszy i opowiesz mu swoją trudną sytuację... Kiedy trzeba, to należy przemilczeć pewne sytuacje, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
sheila Napisano 4 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2007 mnie np pani konsul, gdy staralam sie o wize turystyczna, zapytala przegladajac indeks czy kiedys mialam warunek - ja akurat wtedy mialam rzeczywiscie wpis warunkowy - nie wykluczone, ze konsulowie znaja sie na tych sparawach lepiej niz sie nam wydaje - moze sprawdzaja w ten sposob, czy nie klamiemy
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.