marcin85 Posted December 22, 2006 Report Posted December 22, 2006 witam uczeszczam na 2 uczelnie dziennie .Na jednej jestem juz teoretycznie na 5 semestrze(mam warunek z 2 semstru ktory pozwolono mi zaliczyc do tej sesji) , faktycznie wiec mam zaliczony jedynie 1 semestr studiow. Na drugiej uczelni jestem na 1 roku lecz obawiam sie ze moge miec 1 warunek w tej sesji:) (zajecia pokrywaja mi sie w tym czasie ). Mam duze obawy ze jesli nie uda mi sie zaliczyc tego warunku z 2sem. moge pozegnac sie z wiza:( Powiedzcie mi prosze jakie mam szanse !! ? POMOCY!!!!
kamaz Posted December 23, 2006 Report Posted December 23, 2006 A co ma piernik do wiatraka?? Myślisz że kogoś w w ambasadzie będzie interesowało ile masz warunków. Liczy się to że jesteś studentem, a nie to jak sobie na studiach radzisz.
marytylermoore Posted January 4, 2007 Report Posted January 4, 2007 zgadzam sie, ja tez mialam warunek a pracownik konsulatu "przelecial" tylko indeks... myslisz ze oni naprawde cos rozumieja z tych wpisow i zaliczen? liczy sie to ze masz status studenta.
darop Posted January 5, 2007 Report Posted January 5, 2007 dokładnie jeśli tylko dostaniesz druczek z dziekanatu potwierdzający że jesteś studentem wszystko powinno być ok
tygrxek Posted January 19, 2007 Report Posted January 19, 2007 oki ale czy moge sie ubiegac o wize jesli niemam zaliczonego zadnego semestru? (bo zaczynam 2 studia w lutym 2007)
kamaz Posted January 20, 2007 Report Posted January 20, 2007 Masz indeks?? Jak masz to dla konsula jestes studentem, nie wazne czy zaczynasz czy konczysz studia. INDEKS=STUDENT jasne chyba jak slonce
Lupus85 Posted January 20, 2007 Report Posted January 20, 2007 Chyba że Cię sumienie ruszy i opowiesz mu swoją trudną sytuację... Kiedy trzeba, to należy przemilczeć pewne sytuacje, nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu
sheila Posted February 4, 2007 Report Posted February 4, 2007 mnie np pani konsul, gdy staralam sie o wize turystyczna, zapytala przegladajac indeks czy kiedys mialam warunek - ja akurat wtedy mialam rzeczywiscie wpis warunkowy - nie wykluczone, ze konsulowie znaja sie na tych sparawach lepiej niz sie nam wydaje - moze sprawdzaja w ten sposob, czy nie klamiemy
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.