Skocz do zawartości

Wwo?enie ?ywności do USA

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wiem, ?e ogólnie nie mo?na, zw3aszcza świe?ej, ale czy ktoś praktycznie sie spotka3 z konsekwencjami z tego powodu? Wybieram sie na zwiedzanie z namiotem, chcia3am wziąa kilka konserw miesnych, herbate, troche s3odyczy - czy ktoś przewozi3 takie produkty i by3 kontrolowany? Bede wdzieczna za podpowied?, czy warto ryzykowaa - mo?e im chodzi tylko o weliny i świe?e produkty?

Napisano

jesli chodzi o slodycze czy herbate to problemu nie bedzie, tez wwozilam i pytalam pana w immigration czy nawet powinnam to zglosic, a on powiedzial ze jesli sa nie otwierane to nie. Natomiast co do konserw to nie bylabym taka pewna, bo jednak to mieso. Ale coz, w najgorszym wypadku kaza ci to pewnie po prostu wyrzucic. Natomiast jesli nie zglosisz a potem to znajda, to nie wiem.

• 3 tygodnie później...
Napisano

hej oficjalnie nie mozna przewozic jedzenia ALE ja przewiozlam niedawno 6 kg wedlin i jakies pierogi :( Nadgorliwa mama mi to zapakowala i mimo tego ze kazdy mi mowil ze wyrzucaja wszystko na lotnisku to mialam szczescie i sie udalo i o jeden wydatek mniej na sweita :) Ale u mojej kolezanki znalezli kilka kanapek i wyrzucili Przewiozlam tez 27 paczek papierosow i dwa litry alkoholu A na lotnisku nie zadano mi nawet jednego pytania bo wygladalam na taka przemeczona pozdroza i dostalam wize na pol roku Podobno maja pieczatki na miesiac , trzy i na 6 ALE w moim przypadku date mialam wpisana odrecznie bez pieczatek wiec nie wiem czy przypadkeiem nie moga wpisacdowolnego terminu

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...