Jump to content

Nauka w High School z wiza B1/B2 ?!?!?!

Recommended Posts

Więc tak:

Mam 14 lat i mam vize turystyczną do usa do 2010 roku. Po 8 klasie (czyli drugiej klasie gim, w której teraz jestem) mam zamiar wylecieć do USA i uczyć się w High School. Mam w Stanach rodzine m.in. babcie i dziadka u których bym mieszkała. I problem polega na tym, że nie wiemy co mamy zrobić zebym była tam legalnie. Chodzi o to czy jak tam pojade na wakacje i złoze papiery do szkoły to czy juz bede tam legalnie czy nie ? Aaa mam vize B1/B2 i gdzieś w postach czytałam, ze na tej wizie można się uczyć, czy to prawda ? Pytania te skierowane są do wszystkich ale w szczególnosci do Kariny.

P.S Może już gdzies były posty na ten temat ale jestem tu nowa i nigdzie jeszcze go nie znalazłam. Zrozumcie mnie :D

znam wiele udzi co pojechali na turystyczną wize, i na miejscu zaczeli studiować czy tam kurs angielskiego robią, to była podstawa aby otrzymać wize f1, jest ona ważna na czas studiów, ale nie orientuje sie aż tak w tym temacie...

najlepiej poczytaj se w dziale aupair, studia i nauka na tym forum.

Na wizie turystycznej nie mozesz uczyc sie w High School , sa odpowiednie programy typu ,,Rok nauki w High School" i musisz jechac przez biuro i mozesz uczyc sie tylko rok.

F1 nie sluzy do High School , ludzie co zmieniaja z turystyczna na F1 to zwykle tacy co chca jak najlduzej pozostac w stanach majac legalny status .

Otóż dzisiaj dzwoniłam do konsulatu i mi powiedziano, ze jest możliwość nauki tam tylko, że muszę zmienić wize z B1/B2 na F1, tylko nadal nie wiem jakie bedę potrzebowała dokumenty aby się dostać tam do szkoły i jakie są szanse na to, że odstane wize F1. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Otóż dzisiaj dzwoniłam do konsulatu i mi powiedziano, ze jest możliwość nauki tam tylko, że muszę zmienić wize z B1/B2 na F1, tylko nadal nie wiem jakie bedę potrzebowała dokumenty aby się dostać tam do szkoły i jakie są szanse na to, że odstane wize F1. Z góry dziękuje za odpowiedzi :)

Pamietaj ze nawet jak dostaniesz wize to bedziesz musiala placic za szkole.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...