Skocz do zawartości

Uwagi O Go2usa

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do kasieńka22-czy możesz rozwinac swój wątek tak jak zrobił to bystrzak!?Bo narazie nie podajesz żadnych konkretów a tylko ogólniki.Ja słyszałem dużo dobrych opinii o tym biurze tak wiec chciałbym znac przyczyny dla których ostrzegasz ludzi przed go2usa!!!!Ja wybieram sie w te wakacje do USA własnie z tego biura i chciałbym przygotowac sie na każda ewentualnosc.Tak wiec jesli mozesz to opisz swoje problemy i jak sobie z nimi poradziłas co może pozwoli na ich unikniecie innym osobom wybierajacym sie na wat.Z góry dzieki.

• Odpowiedzi 37
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Chcesz szczegoly to prosze bardzo: wraz ze znajomymi wybralismy oferte pracy w Lake Tahoe przy zapisach poinformowano nas ze nie ma problemu sa jeszcze wolne miejsce jesli chodzi o ta oferte, w maju nagle okazalo sie ze pracy nie ma (przypuszczam ze tej pracy nie bylo od samego poczatku a oni niezle sciemniali) no i trzeba znalezc cos innego zaproponowano nam Hawaje i na jakis czas byl spokoj i tak mniej wiecej tydzien przed wylotem okazalo sie ze pracy oczywiscie nie ma i ze nic innego nam nie sa teraz w stanie znalezc bilety byly juz kupione wiec musielismy leciec cale szczescie ze mielismy ta przesiadke w Nowym Jorku (a ty Bystrzaku chyba zle zrobiles ze nie wysiadles w Nowym Jorku nie potzrebnie ich sluchales bo co im do tego nic Ci nie zalatwili). Wszytskim tym ktorzy jada z tego biura zycze POWODZENIA bo tych historii jest duuuzo wiecej z reszta sami sie przekonacie o tym pewnie w maju na wlasnej skorze czego oczywiscie nikomu nie zycze!

Napisano

OK,rozumiem.Czyli kasienka22 zostaliscie w NY?Jesli tak to czy bez problemu znalezliscie prace?Czy były jakies problemy?Jak rozwiazaliscie sytuacje z mieszkaniem i ile was to kosztowało?Ja chce sie wybrac własnie w okolice Nowego Jorku i byłbym bardzo wdzieczny za informacje:)No i jka przedstawia sie sytuacja ze znajomoscia angielskiego?Czy bez rewelacyjnej znajomosci można znalezc prace?

Napisano
a ty Bystrzaku chyba zle zrobiles ze nie wysiadles w Nowym Jorku nie potzrebnie ich sluchales bo co im do tego nic Ci nie zalatwili

Przyznaję Ci racje.

W Panama City róznie moglo być. Na szczęście dla mnie wszystko się pomyślnie ułożylo.

A polecialem do Orlando bo mi powiedzieli(GO2USA) że nie mogę zrezygnować z dalszej częsci podróży, bo rzekomo mi bilet przepadnie ze wracając do Polski będę musiał jechać specjalnie do Orlando a z tamtąd spowrotem do NY.

Byłem poprostu naiwny i im uwierzyłem.

A wystarczyło poprostu zadzwonić do Alitalii w USA i znimi pogadać.

No i jka przedstawia sie sytuacja ze znajomoscia angielskiego?Czy bez rewelacyjnej znajomosci można znalezc prace?

Ze znajomością języka to jest tak

Im lepiej władasz angielskim tym większe szanse na lepszą , lżejszą i lepiejpłatną pracę.

Bez dobrej znajomości języka to się sprząta i robi inne mało ciekawe prace.

pozdrawiam

Napisano

Czesc ja tez bylem w te wakacje z biura GO2USA i to co nas spotkalo bylo identyczne jak historie tu opisane. Czytajac opinie bystrzaka i kasienki22 to nas spotkalo to samo! To biuro powinno chyba cos zmienic jak chce dalej funkcjonowac ! Widze ze ludzi ktorzy mieli rpoblemy z tym biurem jest bardzo duzo! A dla tych co chca jechac z tego biura odradzam i radze sie dobrze zastanowic bo to co oni wyprawiaja to przechodzi ludzkie pojecie! A te ich pozytywne opinie nie wiem skad sie biora chyba masz racje kasienkao22 ze sami sobie je wystawiaja!

Napisano

Do Tomka: odnosnie Nowego Jorku, generalnie misato jest jak zapewne wiesz ogromne i nie wyobrazam sobie jechac tam w ciemno bo ciezko sie odnalezc dlatego lepiej jest miec cos zalatwione przed wyjazdem mam na mysli jakis hostel czy cos w tym stylu, nam pomogl znajomy przenocowal nas jedna kilka nocy i pomogl znalezc mieszkanie a jesli chodzi o prace to szukalismy w internecie i chodzilismy po knajpach i sklepach i jakos sie udalo, a angielksi trzeba znac w stopiniu komunikatynym bo rozmowy o prace sa po angielsku oczywiscie i tez zalezy o jaka prace sie starasz zycze powodzenia i jeszcze sobie przemysl czy naprawde chcesz jechac z biurem GO2USA.

Napisano

Nic sie nie przejmuj bo wiekszosc ludzi jedzie na "extra self" z GO2USA bo poprostu przed wyjazdem okazuje sie ze pracy nie ma i trzeba szukac samemu po przyjezdzie! Jedyne co dobrze puma zrobiles to to ze zaplaciles mniej i od razu wybrales ta opcje bo my zaplacilismy wiecej a bylismy na takich warunkach ja ty! Ale zrobiles bardzo zle wybierajac to biuro!!!!!!

Napisano

hej! wybrałam ich dlatego ze można samemu kupić bilet.I zależało mi na tej opcji bo mam pełno znajomych w usa. W zeszłym roku bylam z YES i za bilet zapłaciłam 3050 do Washington,DC

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...