sloneczko85 Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 Mieszkam w USA. Posiadam karte ISIC, niedawno skaleczylam w domu palec i mam kilka szwow. Czy PZU SA poniesie koszty leczenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted January 10, 2007 Report Share Posted January 10, 2007 A dlaczego pzu ma poniesc koszty leczenia? Zupelnie inne towarzystwo ubezpieczeniowe oferuje ubezpiecznie w ramqach karty ISIC. Poza tym czy masz wykupiona opcje na stany zjednoczone? Bo w standardzie terytorium SZ jest wylaczone z obowiazywania ubezpieczenia poza granicami RP. Jak piszesz bylo to skaleczenie wiec raczej nic mocno groznego. W takich "lekkich" przypadkach zdecydowanie dwonic lepiej najpierw do ubezpieczyciela i oni organizuja pomoc. Bo potem z przedstawianiem rachunkow to roznie bywa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sloneczko85 Posted January 11, 2007 Author Report Share Posted January 11, 2007 Mam miedzynarodowa legitymacje ISIC-PTSM, a umowa podpisana jest miedzy Stowarzyszeniem Almatur a Powszechnym Zakladem Ubezpieczen S.A. Link to comment Share on other sites More sharing options...
majk Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 O ten almatur i o ta legitymacje chodzi: http://www.almatur.pl/legitymacje_isic.php ? Moze zmienili ubezpieczyciela ale obecnie to jest compensa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darop Posted January 11, 2007 Report Share Posted January 11, 2007 ale jeszcze niedawno było to PZU, też mam taką karte Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.