Wojownik Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Witam Czy mial ktos taki przypadek, ze termin podany na tej wstepnej szczegolowej umowie (chodzi mi o ten pdf ktory pewnie kazda firma w&t ma udostepnionydla zainteresowanych ) nie pasowal wam ? Ja mam taki przypadek ze maxymalnie do 1 czerwca mam bys w usa, a chcialbym jechac dopiero okolo 7 czerwca. Czy mozliwe jest dogadanie sie z pracodawca na targach ? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
lorkendtrawel Posted January 16, 2007 Report Share Posted January 16, 2007 Nie jestem pewien o ktorym papierku mowisz? Chodzi ci o tą umowę pisana w jezyku polskim pomiedzy toba a biurem, czy o tej ofercie pracy z podanymi godzinami, miejscem itd.? No rzeczywiscie 1 czerwca to dosc wczesnie (przynajmniej jak dla mnie). Ja na umowie (tej po polsku z YTP) mialem napisane ze musze wyjechac napozniej do 1 LIPCA. Na targach z pracodawca ustalilem (z reszta nie tylko ja) termin rozpoczecia pracy na ktorystam lipca (juz dokladnie nie pamietam) i nikt w biurze nic nie mowil ze musze wyjechac wczesniej. No prawda jest taka ze na umowie polskiej pisalo DO 1 lipca a ja wylecialem i zaczalem prace ktoregostam lipca co jest oczywista sprzecznoscia - tylko ze nikt nie mial o to zadnych pretensji (I swoją drogą była to jedna z pierwszych sytuacji w tym całym progamie gdzie na papierze było tak a w rzeczywistości... nieco inaczej). PS. Nie wiem jak jest w innych biurach, a YTP i tak nie polecam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darop Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 może to wynikać np z tego że pracodawca(pracodawcy w danej opcji programu) wymaga aby przyjechać w określonym terminie, ale może to też wynikać z tego, że biuro ma taką a nie inną taryfę na bilety, np BTC określało, że nie można kupić biletu powrotnego na wcześniej niż 1 września myślę że nie powinno być problemu, 7 czerwca to i tak stosunkowo wcześnie jak na polskie warunki do jakiego miasta jedziesz?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojownik Posted January 17, 2007 Author Report Share Posted January 17, 2007 Mowilem o tej ofercie z warunkami pracy itd Planuje jechac do Fairfax lub Alexandrii (to gdzies w Washingtonie raczej ;p) I wlasnie mam nadzieje ze uda mi sie dogadac z pracodawca , zebym np dopiero w marcu mu napisal dokladnie kiedy bede mogl przyjechac. Chociaz czuje ze moze z tego nic nie wyjsc, bo przez te cale zamieszanie i nerwy nie powiem jednego poprawnego wyrazu po angielsku ;p Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.