modko Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 W maju lecę z Amsterdamu do Charlotte rejsem bezposrednim. Problem w tym ża samolot ma miedzyladowanie w Filadelfii. Jak mnie poinformowano podobno nawet nie muszę wysiadać z samolotu. Z drugiej strony wiem że przepisy USA mówią że odprawę przechodzi sie w pierwszym porcie , do którego przylatuje samolot. Czy ktos wie jak jest w tym przypadku. :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
heh Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 ciekawa sprawa. jesli nie musisz wysiadac z samolotu - to nie przechodzisz przez bramki (nie wychodzisz 'na miasto') - zatem odprawa bedzie na docelowym lotnisku. choc z tym wysiadaniem to jest tak ze i tak zaproponuja opuszczenie samolotu - poszwedasz sie pewnie po tym samym terminalu i patrz wyzej. nara, heh Link to comment Share on other sites More sharing options...
opuncja Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 podbijam temat bo mam podobne pytanie.. lece do pittsburgha przez JFK, czy musze w trakcie przesiadki odbierac swoj bagaz??? Czy zobacze go dopiero w pittsburgu?? zna sie kos na tym?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 jesli tylko sie przesiadasz i na bilecie portem docelowym jest Pitssburgh, to tam odbierasz bagaz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
unknown _girl Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 niekonicznie, ja majac przesiadke w Houston musialam nadac bagaz ponownie to miejsca docelowego, ale ze wzgledu na to ze zgubili moj bagaz nie musialam tego robic :roll: . lepiej sprawdzic. i tak dla pewnosci jak bedziesz wylatywac to na lotnisku po prostu zapytaj, jak z tym bagazem jest. najczesciej bagaze odbiera sie w miejscu docelowym ale dlaczego czasem jest inaczej to nie mam pojecia. pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.