Kati Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Witam, Mam pytanko - czy warto wybrac się na wycieczki do miast znajdujących się w miare blisko NY? Myslę tu o Bostonie, Filadelfii, Waszyngtonie? Co tam można zobaczyć ciekawego? I jaki środek transportu wybrać wynając samochód czy lepiej Greyhound? I co myslicie o wycieczce NY-Chicago, ale to chyba juz samolotem prawda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo2 Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 proponuje trasę NY-Chicago pokonać Amtrackiem, koszt ok 120dol, jest taniej lub tak samo jak Greyhound, wygodniej, bez przesiadek, bez murzynow, mozna porzadnie sie wyspac lub ogladac okolice z przeszklonego wagonu pociagu, na miejscu mozna zjesc cieply posilek itd. Kolej wychodzi najkorzystniej Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kati Posted January 17, 2007 Author Report Share Posted January 17, 2007 dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
kantowa Posted January 17, 2007 Report Share Posted January 17, 2007 Ja za przelot z NYC do Chicago w pazdzierniku 2006 zapłaciłam 180 dol w dwie strony. Lot trwa 2,5 h. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 20, 2007 Report Share Posted January 20, 2007 Zgadzam się z Figo2! Amtrak to miła alternatywa od samolotu. W dodatku w Chicago zatrzymuje się na Union Station w centrum miasta i wszystko jest w zasięgu nóg. Na stacji jest możliwość kupna za 5$ biletu dziennego na autobusy i kolejkę CTA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.