Skocz do zawartości

Wplata czeku na konto - w polsce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam takie dwa pytania:

- Jak wplacic czek na wlasne konto (dokladnie to w bank of america) w polsce? Czy jakies banki posrednicza moze w tym? Nie chce go wyplacac, bo wracam do stanow i lepiej miec kase na koncie tam a nie wiezc ze soba.

- Jesli nie da sie wplacic to gdzie najlepiej zrealizowac? Doczytalam sie juz ze w bph jest w porzadku, ale moze jakies inne propozycje ?

dzieki z gory,

aniolova

Napisano
Mam takie dwa pytania:

- Jak wplacic czek na wlasne konto (dokladnie to w bank of america) w polsce? Czy jakies banki posrednicza moze w tym? Nie chce go wyplacac, bo wracam do stanow i lepiej miec kase na koncie tam a nie wiezc ze soba.

- Jesli nie da sie wplacic to gdzie najlepiej zrealizowac? Doczytalam sie juz ze w bph jest w porzadku, ale moze jakies inne propozycje ?  

dzieki z gory,

aniolova

Zrob deposyt wysylac czek do banku. Musisz tylko go podpisac i wstawic nr konta.

Napisano

Nie chcialabym tylko wysylac czeku poczta, boje sie ze jednak moze sie zgubic. Moze da sie wyslac np. tylko skan lub wplacic go w jakims banku, ktory ma podpisana umowe z Bank Of America?

Napisano
Nie chcialabym tylko wysylac czeku poczta, boje sie ze jednak moze sie zgubic. Moze da sie wyslac np. tylko skan lub wplacic go w jakims banku, ktory ma podpisana umowe z Bank Of America?

1. Nie mozna wysylac skanu.

2. Nie ma zadnego banku, ktory by mial umowe z BoA, bo to nie mialoby sensu..

3. Jak zgubi sie czek, to poprosisz o ponowne wystawienie...

4. Jak wplacisz czek do skupu w polskim banku, to zaplacisz za to niemala prowizje + poczekasz na kase pare tygodni/miesiecy.

5. Mozesz tez wyslac czek do mojej siostry w PL poleconym, wystarczy endorse zrobic na nia, a ja ci rownowartosc czeku wplace na konto w oddziale BoA, jesli mi zaufasz of course.

Wyslij poleconym priorytetem czek do BoA i po krzyku.

• 6 miesięcy później...
Napisano

W jaki sposób mam dokładnie wysłać czek do Bank of America? W tym roku jestem w PL, ale konta jeszcze mi nie zamkneli. Czy to jest lepsze rozwiązanie niż realizacja czeku w PL. Ewentualnie gdzie w PL jest najtaniej. Jesli pieniadze mialbym w BoA, moglbym za darmo przelac je na PayPal.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...