baller Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 Mam pytanie. Czy ktoś zna z Was stronke czy link, zebym mogla pobrac ten formularz. Ja wiem ze i tak kazdy kto leci do USA go wypelnia w samolocie na kilka godzin przed ladowaniem, ale chcialam znalesc ten formularz w jezyku Polskim w Internecie, ale nigdzie nie moge znalesc. Moze ktos z Was wie? To prosze podac link DZieki
vaanilla Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 http://www.lot.com/Portal/PL/aspx/Step_By_...aspx?_COCCID=US http://www.prawoimigracyjneusa.com/formy_i...imigracyjne.htm tutaj masz dwa interesujące Ciebie linki pozdrowionka
darop Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 sorki vaanilla w tym samym czasie pisaliśmy... nigdy nie spotkałem tego dokumentu w polskiej wersji językowej, może ktoś inny pomoże tymczasem zobacz to http://www.prawoimigracyjneusa.com/formy_i...imigracyjne.htm
t0d Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 tak BTW - w tych formularzach podanych na stronie LOTu, należy wpisać miejsce pobytu w Stanach - a jeśli do momentu przylotu do miejsca docelowego nie będę w stanie podać tej informacji - to co mam wpisać? tylko miejscowość i stan? czy może przed wylotem sprawdzić sobie adres jakiegoś motelu/hotelu w danej miejscowości i to wpisać?
vaanilla Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 jeśli wiza turystyczna to jak najbardziej możesz wpisać nazwę i adres hotelu. warunek: jeśli nie sprawdzano w ambasadzie twego zaproszenia jeśli lecisz kolejny raz na wizę otzymaną np. w ubiegłym roku - czytaj jak wyżej możesz wpisać adres i nazwę hotelu
darop Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 ja jechałem na W@T wpisywaliśmy adres sponsora CIEE
t0d Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 ja jechałem na W@T wpisywaliśmy adres sponsora CIEE i to wykorzystam nawet gdy do innego stanu? bo ja sie zamelinuje w karolinie płd a sponsor jest w stanie waszyngton?
darop Napisano 30 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 30 Stycznia 2007 ja jechałem na W@T wpisywaliśmy adres sponsora CIEE i to wykorzystam nawet gdy do innego stanu? bo ja sie zamelinuje w karolinie płd a sponsor jest w stanie waszyngton? tak, nie pamiętam już kto nam kazał tak zrobić, ale chyba biuro organizujące wyjazd, jechałem do New Jersey, a CIEE jest z Massachusetts(Boston)
natiii Napisano 4 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 4 Lutego 2007 Mam pytanie,jak jade na wize turystyczna moge wpisac w formularzu nazwe hotelu, nawet gdy nie mam rezerwacji? Myslicie ze moga zadzwonic? bo mi sie to malo prawdopodobne wydaje. Przy okazji mam drugie pytanie, czy jest jakas wymagana ilosc pieniadzy ktora trzeba miec przy sobie jak jade na turystyczna? Czy sprawdzaja to? Dzieki
m4verick Napisano 12 Marca 2007 Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 Chodzi o ta zolta karteczke (w przypadku paszportu polskiego). Wpisujesz tam ktos ty, skad pochodzisz i do kogo jedziesz (to wpisz prawdziwe). Druga rubryka na jaka wartosc handlowa rzeczy przewozisz, tutaj zawsze wpisujecie $0. Wtedy nie ma zadnych problemow z clem itp. Poprostu jak sie by pytali, to wszystko jest twoje prywatne i bedziesz to zabierac spowrotem (np. jakbyscie przewolizi 2 laptopy)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.