Kati Napisano 31 Stycznia 2007 Zgłoś Napisano 31 Stycznia 2007 Wybieram sie podczas tegorocznego pobytu w Stanach (wyjazd turystyczny) zobaczyc Niagare. Chcialam zarezerwowac sobie jakis hotel w poblizu Niagary i w systemie rezerwacji prosza mnie o podanie kraty kredytowej. Czy to oznacza, ze oplata za pokoj zostanie od razu pobrana?
andrzej101 Napisano 1 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2007 Nie sciagna Ci kasy z karty tylko najprawdopodobniej dokonaja pre-authorausation ( czy jakos tak) na wypadek gdybys sie rozmyslila. Jesli zmienisz zdanie i wycofasz rezerwacje to przypuszczalnie sciagna Ci tylko z karty tzw. cancellation fee(charge?).
tissaya Napisano 2 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2007 czasami sciagaja od razu. Rezerwowowalam w te wakacje hotel w Las Vegas, oplata zostala sciagnieta od razu- a teoretycznie dokonywalam tylko rezerwacji. pzdr
martinsen Napisano 14 Maja 2007 Zgłoś Napisano 14 Maja 2007 hej a moge uzyc karty mojego brata? nie mam swojej ...a jesli nie ..to moze jakies uprawnienia do niej w banku zapytac?????/
izabela-karabela Napisano 16 Maja 2007 Zgłoś Napisano 16 Maja 2007 czesc co do rezerwacji hotelu w usa to sprawa wyglada nastepujaca: co hotel to obyczaj sa hotele ktore zaraz po rezerwacji pobieraja kase z konta, inne na dzien przed zarezerwowana data (na 24 godz przed mozna jeszcze dokonac anulowania rezerwacji), a inne jeszcze dopiero przy rejestracji jak jush jestes na miejscu. oczywiscie jest jeszcze inna opcja: przy rezerwacji, mozesz powiedziec ze chcesz zaplacic gotowka. fakt beda kazac Ci podac numer karty, ale nie pobiora kasy. pobiora kase w przypadku kiedy nie zrealizujecie rezerwacji bez wczesniejszego powiadomienia. jeszcze tylko dodam ze aby dokonac rezerwacji w hotelu, nie musisz miec karty kredytowej, moze byc takze karta debetowa:) karte debetowa otrzymujesz przy zalozeniu zwyklego konta, ktore przewaznie jest bezplatne wiec warto sobie zalozyc, bo karte mozna uzywac do rezerwowania hoteli, przy zakupach na necie czy w sklepie:) no i pamietaj ze ewentualne anulowanie rezerwacji mozliwe jest max na 24 godz przed. pozdrawiam
martinsen Napisano 16 Maja 2007 Zgłoś Napisano 16 Maja 2007 dzieki Izabelko:P chce zarezerwowac hostel tutaj www.centralparkhostel.com tak wiec moge uzyc swojej visy electron z mbanku do zabookowania ?
cpi Napisano 16 Maja 2007 Zgłoś Napisano 16 Maja 2007 a czy w przypadku osobistego udania sie do takiego hostelu, bez wczesniejszego rezerwowania miejsc, ceny sa takie same czy raczej drozsze?
izabela-karabela Napisano 17 Maja 2007 Zgłoś Napisano 17 Maja 2007 Martinsen co do tej karty z mBanku to nie jestem pewna czy ta karta nie jest tylko dostepna na obszarze polski? czy mozna z niej korzystac tez i w innych krajach? w tym raczej nie podpowiem, przyznaje bez bicia nie wiem:) jezeli bedac na miejscu w NYC mozesz bez rezerwacji wynajac pokoj jesli beda mieli dostepne, a ceny sa raczej takie same:) jesli nie hostel to zawsze jest mozliwosc w jakims malym hotelu w zaułku jesli jedziecie w kilka osob i zrzucicie sie na jeden pokoj (ja spalam w 5 osob w pokoju w 2 łóżkami:P i wynioslo nas to ok 60$ na 3 dni) to nie wyjdzie drogo:) pozdrawiam
cyberseba Napisano 24 Kwietnia 2011 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2011 Nie tu Rezerwacja hoteli (Płatność bezpośrednio w hotelu)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.