Kati Posted January 31, 2007 Report Share Posted January 31, 2007 Wybieram sie podczas tegorocznego pobytu w Stanach (wyjazd turystyczny) zobaczyc Niagare. Chcialam zarezerwowac sobie jakis hotel w poblizu Niagary i w systemie rezerwacji prosza mnie o podanie kraty kredytowej. Czy to oznacza, ze oplata za pokoj zostanie od razu pobrana? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andrzej101 Posted February 1, 2007 Report Share Posted February 1, 2007 Nie sciagna Ci kasy z karty tylko najprawdopodobniej dokonaja pre-authorausation ( czy jakos tak) na wypadek gdybys sie rozmyslila. Jesli zmienisz zdanie i wycofasz rezerwacje to przypuszczalnie sciagna Ci tylko z karty tzw. cancellation fee(charge?). Link to comment Share on other sites More sharing options...
tissaya Posted February 2, 2007 Report Share Posted February 2, 2007 czasami sciagaja od razu. Rezerwowowalam w te wakacje hotel w Las Vegas, oplata zostala sciagnieta od razu- a teoretycznie dokonywalam tylko rezerwacji. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinsen Posted May 14, 2007 Report Share Posted May 14, 2007 hej a moge uzyc karty mojego brata? nie mam swojej ...a jesli nie ..to moze jakies uprawnienia do niej w banku zapytac?????/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
izabela-karabela Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 czesc co do rezerwacji hotelu w usa to sprawa wyglada nastepujaca: co hotel to obyczaj sa hotele ktore zaraz po rezerwacji pobieraja kase z konta, inne na dzien przed zarezerwowana data (na 24 godz przed mozna jeszcze dokonac anulowania rezerwacji), a inne jeszcze dopiero przy rejestracji jak jush jestes na miejscu. oczywiscie jest jeszcze inna opcja: przy rezerwacji, mozesz powiedziec ze chcesz zaplacic gotowka. fakt beda kazac Ci podac numer karty, ale nie pobiora kasy. pobiora kase w przypadku kiedy nie zrealizujecie rezerwacji bez wczesniejszego powiadomienia. jeszcze tylko dodam ze aby dokonac rezerwacji w hotelu, nie musisz miec karty kredytowej, moze byc takze karta debetowa:) karte debetowa otrzymujesz przy zalozeniu zwyklego konta, ktore przewaznie jest bezplatne wiec warto sobie zalozyc, bo karte mozna uzywac do rezerwowania hoteli, przy zakupach na necie czy w sklepie:) no i pamietaj ze ewentualne anulowanie rezerwacji mozliwe jest max na 24 godz przed. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
martinsen Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 dzieki Izabelko:P chce zarezerwowac hostel tutaj www.centralparkhostel.com tak wiec moge uzyc swojej visy electron z mbanku do zabookowania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cpi Posted May 16, 2007 Report Share Posted May 16, 2007 a czy w przypadku osobistego udania sie do takiego hostelu, bez wczesniejszego rezerwowania miejsc, ceny sa takie same czy raczej drozsze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
izabela-karabela Posted May 17, 2007 Report Share Posted May 17, 2007 Martinsen co do tej karty z mBanku to nie jestem pewna czy ta karta nie jest tylko dostepna na obszarze polski? czy mozna z niej korzystac tez i w innych krajach? w tym raczej nie podpowiem, przyznaje bez bicia nie wiem:) jezeli bedac na miejscu w NYC mozesz bez rezerwacji wynajac pokoj jesli beda mieli dostepne, a ceny sa raczej takie same:) jesli nie hostel to zawsze jest mozliwosc w jakims malym hotelu w zaułku jesli jedziecie w kilka osob i zrzucicie sie na jeden pokoj (ja spalam w 5 osob w pokoju w 2 łóżkami:P i wynioslo nas to ok 60$ na 3 dni) to nie wyjdzie drogo:) pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
cyberseba Posted April 24, 2011 Report Share Posted April 24, 2011 Nie tu Rezerwacja hoteli (Płatność bezpośrednio w hotelu) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.