pikus_bgs Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2007 Zastanawiam sie nad kupnem Międzynarodowej karty studenckiej? Chce wyjechac w tym roku do USA - czy przyda mi sie taka karta i czy warto ją sobie załatwic?
kantowa Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2007 Mi sie nie przydala do niczego, zmarnowane pieniadze.
puma01 Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2007 moze tez była bezurzyteczna no ale zawsze to jakieś ubezpieczenie
gabrielangel Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2007 dokladnie - przydaje sie tylko w razie wypadku jako ubezpieczenie (jesli jedziesz na turystyczna np.)
luk888 Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2007 mialem wypadek do d.. sie przydala, tylko ytp naciaga na nia jak i niektore biura. W szpitalu nikogo isic nie interesuje
bumtarara Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2007 Mnie sie przydala ale karta ISIC PTSM dotyczylo to znizek na hostele z sieci Hostelling International pare dolarow zaoszczedzilem
lipski Napisano 5 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 5 Lutego 2007 według tego co slyszałem to ona jest jak psu o dxxx szkoda floty
unknown _girl Napisano 6 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2007 juz sie do niczego nie przyda. od tego roku ubezpiecznie na tej karcie juz nawet nie dotyczy usa. karty zakupione przed wrzesniem 2006 zaliczja sie do kart ktore pokrywaja ubeezpiecznie od nieszczesliwych wypadkow na terenie usa , karty kupione po tym terminie juz niestety wylaczone sa z terytorium usa i chyba rowniez kanady.( przy wyrobienu karty jest mozliwosc zakupu dodatkowego ubezpiecznia na terenie usa za 70 zl) http://www.isic.pl/index.php?option=com_co...&id=9&Itemid=10 pozdro!
t0d Napisano 6 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 6 Lutego 2007 to ja się zapytam: 1. gdzie braliście ubezpieczenie na grace period? (te 30 dni na "travel" ) 2. czy potwierdzanie statusu studenta w PL można zrobić w inny sposób (bo pewnie na polskie legitki nie patrzą) ?
b1ogusz Napisano 10 Lutego 2007 Zgłoś Napisano 10 Lutego 2007 Na ISICa jest np. 15% znizki na Amtrak (kolej).
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.