monic@ Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Hej Zastanawiam sie jak Wy to robicie, ze jedziecie do USA juz nawet na poczatku maja i wracacie w pazdzierniku. Czy zaliczacie sesje przed wyjazdem, czy dopiero po powrocie? Ja w tamtym roku lecialam 18 czerwca i mialam straszne problemy, zeby moc zdawac egzaminy nawet o 1 dzien wczesniej. Czy jest w regulaminie studiów jakas mowa o prawie studenta do wczesniejszego przystapienia do sesji, i czy trzeba pisac jakies podanie o to i do kogo? Z gory dzieki za odpowiedz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ju_ulka Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 nie wiem czy jest cos w regulaminie na ten temat nie zaglebialam sie w ta kwestie az tak bardzo, jedyne co robie to pisze podanie do pani dziekan i w przypadku mojej uczelni nawet nie musze czekac na odpowiedz bo wiadomo jaka bedzie odpowiedz, u mnie do tego typu wyjazdow wladze uczelni podchodza pozytywnie i albo moge zdawac przed wyjazdem lub po powrocie, no ale podejscie kazdego wykaldowcy to juz inna sprawa i musze przyznac ze w zeszlym roku cala sesja przelozylam na powrot i mialam taka sytuacje ze pewna pani prof powiedziala nam (bylo nas dosyc sporo) zebysmy sobie nie mysleli ze tak latwo zdamy skoro raczylismy poprzekladac egzaminy z powodu wyjazdu za granice ... no i tak bylo hehe w tym roku jade juz 3 maja i od niektorych wykladowcow mam obietnice ze bede mogla co niektore egzaminy zdac juz pod koniec kwietnia...natomiast niektorzy znajomi z innych uczelni nie maja mozliwosc niczego przekladac wiec wnioskuje ze to zaleczy tylko i wylacznie od uczelni. ----------------------------- 3 maj 2007 ---> California 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLan Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 http://www.usa.info.pl/board/index.php?sho...45d27ccaa05ec86 Już jest taki temat. Dokładnie o tym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bebe84 Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 Dokładnie, u mnie tak samo uczelnia nie robi żadnych problemów, aby student mógł wcześniej zakończyć semestr I jeszcze lepiej- wykładowcy zgadzają się na to aby zdawac tylko z tego materiału, który był wykładany do momentu mojego przyspieszonego egzaminu. Czyli przedmiot konczy sie powiedzmy w czerwcu, ja chce wyjechac w maju i zdje tylko z materialu, który był do maja przerobiony Moja uczelnia jest wprost genialna!!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
izabela-karabela Posted February 26, 2007 Report Share Posted February 26, 2007 ja rowniez nie mialam zadnych problemow z przekladaniem egz. to wszystko zalezy od uczelni i od wykladowcow. moja kolezanka pisala podanie do dziekana i on wyrazil zgode na wczesniejsza sesje ale wykladowcom sie to nie podobalo i pomimo zgody dziekana robili jej duze problemy z zaliczeniem:/ nie ma reguly. po prostu musisz chodzic za wykladowcami az do skutku. nawet nie musisz zglaszac do dziekana o wczesniejsza sesje jesli uda sie dogadac bezposrednio z wykladowcami. tylko troche wytrwalosci i samozaparcia trzeba Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barney Posted February 27, 2007 Report Share Posted February 27, 2007 wszystko zależy od uczelni i od wykładowców, krótka informacja dla wykładowcy, że leci się do stanów z końcem maja i wraca w październiku w zupełności mi wystarczała, nikt nie robił problemów, a dziekanat nie wszystko musi zawsze wiedzeć Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0d Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 ja nie powinieniem mieć problemów bo mam Indywidualną organizację studiów - dlatego letnią zacznę już zdawać w kwietniu co od problemów: niektórzy wykładowcy je robią (np dr od rachunkowości chciała by jej każdy pokazywał bilet na wylot i na powrót a dla tych co do stanów: w dniu egzaminu mieli, oprócz indeksu, przynieść zaświadczenie z firmy wysyłającej że rzeczywiście ta osoba leci.. dziwne) Link to comment Share on other sites More sharing options...
XIII Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Może podacie na jakich jesteście uczelniach. Myślę, że w niektórych wypadkach ułatwiłoby to sprawę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
klaudek Posted February 28, 2007 Report Share Posted February 28, 2007 Może podacie na jakich jesteście uczelniach. Myślę, że w niektórych wypadkach ułatwiłoby to sprawę. A co ci to da? Z tego co się orientuje to postrzeganie wyjazdów typu W&T różni się nawet odnośnie samych wydziałów na danej uczelni, od decyzji dziekana itd - jeśli on wie i zezwolił na przeniesienie sesji na październik. Link to comment Share on other sites More sharing options...
t0d Posted March 2, 2007 Report Share Posted March 2, 2007 jestem na 4 roku Stosunków Międzynarodowych (specj. Handel Międzynarodowy) na Wydziale Ekonomiczno-Socjologicznym Uniwersytetu Łódzkiego, studia dzienne.. a co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.