Szeli Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Niedługo wybieram się do USA na Internshipa - 18 miesięcy więc bilet chciałbym kupić w jedną stronę do D.C. ... W biurze z którego lecę powiedziano mi, że bilet w obydwie strony jest tańszy od tego w jedną stronę; wychodzi na to, że bilet w obydwie kosztuje średnio ok 2000zł a ten w jedna jest droższy??? - nie bardzo chce mi sie w to wierzyć; nie widzę w tym sensu i logiki - jak to jest; miał ktoś taki problem? Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cavscout Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Niedługo wybieram się do USA na Internshipa - 18 miesięcy więc bilet chciałbym kupić w jedną stronę do D.C. ... W biurze z którego lecę powiedziano mi, że bilet w obydwie strony jest tańszy od tego w jedną stronę; wychodzi na to, że bilet w obydwie kosztuje średnio ok 2000zł a ten w jedna jest droższy??? - nie bardzo chce mi sie w to wierzyć; nie widzę w tym sensu i logiki - jak to jest; miał ktoś taki problem? Pozdrawiam. Moze to nie jest logiczne ale bilet w dwie strony jest zeczywiscie tanszy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLan Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Dlaczego tak jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cavscout Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 Dlaczego tak jest? Nie mam pojecia , ale jak sie zastanowie to pewnie dziala na zasadzie kupujesz jeden, drugi za darmo Pare razy musialem latac w USA w jedna strone i wychodzilo nawet do 50% taniej kupic bilet w dwie strony niz w jedna. Po prostu nie uzywalem biletu powrotnego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
darop Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 rzeczywiście ciekawa sprawa, nic mi nie przychodzi do głowy, będę wdzięczny za jakiś pomysł Link to comment Share on other sites More sharing options...
izabela-karabela Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 to jest tak samo jak z biletami w PKP, jesli masz podroz z przesiadkami i kupujesz oddzielnie bilety na kazdy etap trasy to wychodzi Ci drozej niz jak masz wszystko na jednym bilecie. tak samo jest w przypadku biletow w obie strony: pewne oplaty pobierane sa tylko raz bo bilety wydane sa razem, niz jak kupujesz oddzielnie w obie strony:) i w tym cala filozofia pzodrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
PLan Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 pewne oplaty pobierane sa tylko razBrzmi logicznie. Ale czemu aż taka różnica? Czyżby sam przelot fizycznie, technicznie kosztował grosze z ceny jaką mamy na bilecie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
izabela-karabela Posted March 1, 2007 Report Share Posted March 1, 2007 hmm skad az TAK DUZA roznica w cenach- nie wiem, bo w sumie przegladalam kilka stron i co mnie zadziwilo ze w niektorych liniach lotniczych bilety w jedna strone byly drozsze niz bilet w obie strony na tej samej trasie i na ten sam termin:/ wniosek z tego prosty- nalezy kupowac bilety w obie strony. a jesli nie jestes pewny co do daty powrotu to wykup sobie bilet z mozliwoscia przesuwania daty powrotu (nalezy dobrze to sprawdzic bo niektore bilety promocyjne takiej mozliwosci nie posiadaja) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.