LucaNY Napisano 5 Marca 2007 Zgłoś Napisano 5 Marca 2007 Witam i prosze wszystki co maja pojecie odnosnie latanie po usa. Chce leciec z zono na tydzien miodowy a dokladnie z NY do Californi jest tylko problem bo nie mamy ID nowojorskiego, ja mam tylko prawko polskie i paszport czysty tak jak zona.Czy mozemy poleciec i co jest wymagane czy cos sprawdzaja ?
agatenka Napisano 5 Marca 2007 Zgłoś Napisano 5 Marca 2007 Czy „nie mamy ID nowojorskiego, ja mam tylko prawko polskie i paszport czysty tak jak zona” ma się = jesteśmy nielegalnie ?. Jak tak to można to było normalnie napisać. Podczas lotów krajowych pokazuje się właśnie ID lub stronę ze zdjęciem w paszporcie (zazwyczaj nie interesuje ich wiza) ale czasami robią wyrywkowe kontrole. Więc wasza decyzja czy zaryzykujecie...
Lupus85 Napisano 5 Marca 2007 Zgłoś Napisano 5 Marca 2007 A tak zastanawia mnie..."zorjentowani" lub "zono"...to już odmiana ponglisha czy wciąż braki edukacyjne ? :?
agatenka Napisano 5 Marca 2007 Zgłoś Napisano 5 Marca 2007 A tak zastanawia mnie..."zorjentowani" lub "zono"...to już odmiana ponglisha czy wciąż braki edukacyjne ? :?
m4verick Napisano 12 Marca 2007 Zgłoś Napisano 12 Marca 2007 Jak macie paszporty polskie wazne (wiza nikogo nie interesuje w tym przypadku) to naprzod. Byle byscie nie zpedzili sie do mexyku bo tam juz paszport nie wystarczy Ale w przypadku latania po stanach (domestic) wtedy paszport starczy. PS. a macie wogole jakas wize wbita w paszporcie polskim, czy czysciutki paszport bez zadnych wiz?
rypson Napisano 13 Marca 2007 Zgłoś Napisano 13 Marca 2007 Nikogo nie interesuje twoj status w zasdzie przy lotach krajowych skoro jestescie w NY zapewne znacie Polish Slavic federal credit union... na carcie ATM z tego banku znam ludzi ktorzy lataja regularnie wiec nie bedzie chyba problemu
krzysiekNYC Napisano 26 Marca 2007 Zgłoś Napisano 26 Marca 2007 lecialem juz 3 razy- raz san fransisco i dwa razy las vegas- patrza tylko na zdjecie w paszporcie na wize nie- w sumie bez zadnych problemow
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.