k_aszk_a Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 jak bedziecie juz po to napiszcie jak wam poszlo, bo ja sie troche boje jade pierwszy raz
emi82 Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Ludzie uwierzcie mi, ze to tylko formalnosc. Moja wizyta trwala 20 minut, wlaczajac stanie w kolejkach Podchodzi sie do konsula, skanuje sie paluszki i jazda: * gdzie jedziesz? * co tam bedziesz robic? * co studiujesz? ewntualnie zapytanie o rok studiow .... i Have a Nice Holiday zobaczycie bedzie dobrze (o ile ktos nie ma nabrudzone w zyciorysie :wink: ) pozdr
piotrdd Napisano 28 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 28 Kwietnia 2007 Ja rowniez mam rozmowe 7go maja, w Krakowie łee szkoda, ja mam trase do wwa;] no ale nic;] na bank sie kogos tam spotka i bedzie z kim pogadac! w ogole to tez jade pierwszy raz i wierze ze to tylko formalnosc! pozdrawiam wszystkich wyjezdzajacych!
tobey Napisano 6 Października 2007 Zgłoś Napisano 6 Października 2007 mozecie mi powiedziec jakie pytania zadaja w konsulacie? denerwuje sie lekko..
Adam_s Napisano 15 Marca 2008 Zgłoś Napisano 15 Marca 2008 Wie ktoś może kiedy w tym roku rozpoczynają sie rozmowy w sprawie wizy J1 (chodzi mi o Konsulat w Krakowie) ?
Rademedes Napisano 15 Marca 2008 Zgłoś Napisano 15 Marca 2008 a jakie to ma znaczenie? na rozmowe o J1 mozesz sie juz dzis umowic jesli masz komplet dokumentow i tzw. kiedy zacznie sie wizowanie J1 nie ma tu nic do rzeczy, roznica jest tylko taka ze zamiast stawac o wize w godzinach popoludniowych zostaniesz obsluzony razem z turystycznymi
otoagatka Napisano 17 Marca 2008 Zgłoś Napisano 17 Marca 2008 Nie prawda, Jesli jedzie sie przez organizacje, i nie ma tu znaczenia czy jest to CA, CCUSA czy CL, na wizyte musisz byc umowiony(a) przez ta organizacje, no chyba ze chcesz turystyczna. Prawda jest taka ze na wizy J1 wymagane sa wejscia grupowe z opiekunem z danego biura, a umawianie sie pojedynczo na wlasna reke jest tylko marnowaniem kasy.
Rademedes Napisano 17 Marca 2008 Zgłoś Napisano 17 Marca 2008 kompletna bzdura i tyle mojego komentarza, jedyna prawdziwa informacja jest to ze biuro POWINNO umowic na spotkanie, ale nigdzie nie ma wymogow ze to musi byc biuro i ze to musi byc grupowo, a wiem bo nie chodze grupowo tylko z turystycznymi wlasnie (po J1) i w ogole jakis dziwny argument ze skoro nie bedzie agenta z biura to sie wizy nie dostanie ? heh
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.