Skocz do zawartości

Rozmowa kwalifikacyjna w j.angielskim + dobre biura

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli ten temat się powtarza, to przepraszam, ale przeglądałam i nie do końca mogłam znaleźć :)

Mam pytanie dotyczące rozmowy kwalifikacyjnej. Bo wiadomo, że jedzie się do USA uczyć tego języka, to znaczy, że go dobrze nie umiemy etc, ale musi być on komunikatywny. I chciałabym zapytać : o czym rozmawialiście w trakcie tej rozmowy ? Bo uważam, że potrafiłabym się dogadać, ale boję się tej rozmowy xD

I jeszcze : wyjeżdżając do USA niektóre firmy organizują testy psychologiczne. Pisał ktoś coś takiego ? Na czym to polega ? Jakie są pytania ?

No i dobre biura au - pair:

Zastanawiam się nad GUIDE albo CC. Ale raz weszłam na jakieś forum i o tym CC słyszałam strasznie niepochlebne opinie. Może ktoś coś podpowie mi ? Któro wybrać... Może są też inne dobre ?

Aha : no i pisze jeszcze, że trzeba mieć min. 200h opieki nad dziećmi... Przecież ja nie liczę ile godzin spędzam z nimi... Niby skąd mam to wiedzieć ?

Napisano

Hej Faris. Nic sienie boj tej rozmowy o ile tylko jako taka mowisz i rozumiesz po angilesku. Pytania zostana Ci zadane w jezyku angileskim i beda dotyczyly Ciebie ( tj co robisz, do jaka szkole ukonczylas, jakie masz plany na pszyszlosc) i celu wyjazdu ( dlaczego chcesz wyjechac, jak wyobrazasz sobie swoje obowiazki, jakie masz podejscie do dzieci, jak wytlumaczysz dziecku ze czegos nei moze zrobic, co zdobisz kiedy rodzenstwo sei kloci etc) - innymi slowy wszystko czego mozesz sie spodziewac tak czy inaczej albo latwiej - tak jakby rozwiniecie tego co napisalas w aplikacji.

Co do testow psychologicznych- tez nie sa straszne- aczkolwiek brzmi troche przerazajaco. Poza tym mowia ze mozezsz testy powtorzyc :lol: Przeczytaj instrukcje uwaznie co i jak masz robic i rob pytania po kole - NIGDY nie zostawiaj i wracaj bo potem namieszasz. Pytania dotycza Ciebie i jak czujesz sie i zachowujez w okreslonych sytuacjach - pytania sie powtarzaja w zmienionej formie kilkakrotnie takze moze to wykazac czy zmyslasz czy tez czytasz uwaznie pytania... naprawde nic strasznego.

co do organizatorow - ja wyjechalam przez biuro w toruniu ECWM ktorzy wspolpracuja z au pair in america. nie narzekam. Uczciwi mysle- nie brali pieniedzy dopoki nie dostals wizy.

Napisano

Hej, dzięki za odp.

Póki co uczę się angielskiego, nawet jakąś książkę znalazłam dla au-pairek xD

a możesz coś więcej o tym biurze powiedzieć ? należy do IAPA ?

• 5 miesięcy później...
Napisano

Ja wyjeżdżam z CC, po zlozeniu dokumentow dostałam wielkom koperte w ktorej byla informacja ze moje dokumentu sa juz w Bostonie i żebym dosłałazaswiadczenie o stanie zdrowia itp. myslalam ze bez tego nie beda szukac dla mnie rodziny. Zadzwoniłam do biura zeby upewnic sie ktore dokumenty mam wyslac teraz, a ktore jak juz bede miala rodzine i powiedzieli mi że tego testu nie musze jeszcze odsylac. Za kilka dni zadzwonila do mnie rodzinka i zdecydowalismy ze bede u nich au pair...wiec wlasciwie to nie wiem po co ten test, skoro nie jest ważny podczas szukania rodzinki.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...