Skocz do zawartości

Pomyłka?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam . Brałam wczoraj ( 8.03.) udział w targach Ciee w hotelu International. Jechałam z myslą iz w tym roku będe pracowała w hotelu hilton w Virginii Beach jak sie później okazało ( mimo tej oferty w wielu biurach, dokładnych opisach pracy i stanowsk i wielu informacvji), oferty tez wogóle nie było i okazało sie że z takim pracodawca nigdy nie było współpracy. Zamiast tej pracy zaoferowano nam prace w Hotelu i Resorcie Hilton w Atlantic City, Oferta jest dosyc korzystna i w sumie nie narzekam( ja również wybrałam), ale zastanawia mnie jedna sprawa jak na takim szczeblu organizacji niby miedzynarodowa organizacja i wszytsko jest dokładnie sprawdzane mogła zajsc taka pomyłka., Nie rozumiem ludzi którzy przez okres kilku miesięcy oferte taka przedstawiaja , rezerwuja tam miejsca pracy a na targach w momencie podpisywania umowy oferty takiej nie ma. Sama jestem w kropce nie wiem czy mnie zrobili w trabe czy jak?? Rozumiem jakby podmienione były tylko np miejscowości ale tutaj chodzi o 2 różne prace.. Zdazało wam sie cos takiego ?? Organizatorzy tłumaczyli że zaszła jakas pomyłka juz w Usa i dostali złe informacje. Mnie jednak to za bardzo nie przekonuje...

Napisano

Nie doszukiwalbym sie drugiego dna. :wink:

Tak bywa w tym biznesie, nikt raczej (zostawiam sobie margines bezpieczenstwa dla zwolennikow spiskowej teorii dziejow) Cie w trabe nie zrobil, moze ta oferta "spadla" w ostatniej chwili, moze cos sie wydarzylo, o czym sie nigdy nie dowiesz itd. itp...

Inna sprawa, ze jestem w stanie sobie wyobrazic i taki scenariusz: biuro oferuje stanowiska dealerow w Las Vegas, wiedzac, iz NIGDY takich stanowisk nikt z Was u nich nie dostanie, a potem okazuje sie, ze nie w Las Vegas, a w Las Palmas, nie jako dealer, a przy drylowaniu wisni, niczym w dow[beeep]ch o Radiu Erewan.

W tym wypadku tak tego nie widze, wciaz chodzi o Hilton, wiec moglo zajsc cos, czego nikt sie nie spodziewal. Zal moga miec Ci, ktorzy woleli jechac do miasta A, a beda musieli udac sie do miasteczka B.

Napisano

standartowe klamstwo. Przerabialem to z ytp (tfu) po prostu na stronie informuja o posadach ktorych nigdy nie bylo ani nie bedzie tylko same ogolniki (12$/h itd). Nie dziwie sie ze zamiescili Hiltona, firma stanowi dobra rekomendacje dla mozliwosci organizatora targow.

Napisano
Nie dziwie sie ze zamiescili Hiltona, firma stanowi dobra rekomendacje dla mozliwosci organizatora targow.

Ale o co Ci chodzi? Nawet jesli bylo to "standardowe klamstwo", ktore zreszta inni moga nazwac "skuteczna reklama, majaca na celu zwerbowanie wiekszej ilosci studentow", to wciaz mowimy o Hiltonie tylko w innym miescie, wiec Twojego zdania wyzej zacytowanego po prostu nie rozumiem...

Napisano
nie wiem czy mnie zrobili w trabe czy jak

nie, oni po prostu oszukują !!!! tylko twoje $$$ widzą organizatorzy przed swoimi oczami

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...