Skocz do zawartości

Centra handlowe i Outlety w Nowym Jorku

Pawel_Bielsko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

to nawet ciężko nazwać sklepem, to jest świątynia, a po remoncie w lipcu tego roku jak dla mnie jeden z lepszych sklepów w Ny!! Chyba i tak nikt ni e pobije prady na SOHO.

Napisano

co jak co ale spodnie disel'a wymiataja pytanie do tych co mieszkaja w nyc nie wiecie po ile stoja tam ciuchy czy duzo tansze niz w polsce bylem tam w tamtym roku ale pewnie duzo sie zmienilo?? glownie chodzi mi o spodnie czesto sa jakies promocje??

Napisano
Litosci... mozesz sie wybrac do PA albo NJ ?? mieszkajac w nowym jorku ma ktos jechac do PA czy NJ na zakupy ??? prosze cie..... bo mi rece opadly....

A czemu nie? W Pa nie placi sie podatku od odziezy, wiec wieksze zakupy moga sie oplacac. Na parkingach lokalnych outletow i malls w weekendy lwia czesc samochodow ma tablice z NY i NJ.

Napisano

Rypson, to naprawde normalka, duzo nowojorczykow to robi, w new jersey masz mniejszy podatek niz w nowym jorku.

Do Pavonia Newport Mall w NJ masz dwie stacje kolejka PATH z Ground Zero (czy tez WTC jak kto woli) - 10 minut jazdy. Dojechanie do trzydziestej ulicy zajmuje dluzej. I bilet tanszy niz na metro. ;-)

Co prawda to nie jest najwiekszy mall, raczej mallik, ale masz JCPenny, Macy, jeszcze jedno takie duze na K... nie pamietam, Victorias Secret i takie tam.

A jak wystartujesz bardziej na polnoc i pojedziesz do Secaucus, to tam hektary sa tego.

Ale ogolnie co do cen to sie zawiodlam na stanach - wszyscy mowili, ze duzo taniej niz u nas i w ogole ekstra, ale jakos tego nie odczuwam za bardzo. No, moze z wyjatkiem szalu torebkowego ktory mnie tu ogarnal, bo to naprawde jest taniej ;-)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Rypson jest zafasynowany tak nyc a pewnie siedzi tylko na Brooklynie ( przypuszczam GP ) i nie rusza sie stamtad przez caly tydzien jedynie czasem w weekend wypadzik na manhattan popatrzec na wiezowce :):) SOrry ale chcialem ci powiedziec ze bardzoo duzo ludzi z NYC na weekend jezdzi do PA albo do NY bo maja tam swoje domki albo po prsotu lubia odpoaczac i zrobic tam zakupy bo sie lepiej oplaca

co do spodni Diesel w USA kosztuja tak samo jak w Stanach.

Napisano
co do spodni Diesel w USA kosztuja tak samo jak w Stanach.

jak wszystko :)

ile kosztuje przejazd tym PATH? metrocard na to też jest?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...