zwirson Napisano 21 Marca 2007 Zgłoś Napisano 21 Marca 2007 Na wakacje chce wyjechać do Atlantic City do wujka u którego będę pracował. Nie wiem tylko jaką wizę mam załatwiać, żeby pracować u niego legalnie,żeby nie było przez żadne biuro. I jak wygląda ubieganie sie o wizę. Bardzo proszę o pomoc.Z góry dzięki.
Meister Napisano 21 Marca 2007 Zgłoś Napisano 21 Marca 2007 Bez biura, to raczej nic innego niż B2 nie załatwisz - no ale tu oczywiście nie ma mowy o legalności pracy. Jeśli legalnie to J1 z własnym pracodawcą. Nie wiem jakie są dokładnie wymogi dla tej opcji, ale wejdź na dowolną stronę biura W&T i tam się wszystkiego dowiesz.
zwirson Napisano 21 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 21 Marca 2007 z tego co czytam to h2b jest dla pracujących tymczasowo, więc czemu nie ma mowy o legalności. jakbym chciał pracować nielegalnie to bym sobie turystyczną poprostu wyrobił.
Meister Napisano 22 Marca 2007 Zgłoś Napisano 22 Marca 2007 Napisałem, że bez pośrednictwa biura, to nic nie załatwisz oprócz B2!!! Jak chcesz h2b to musisz to za pomocą biura załatwiać, tak samo jak J1.
zwirson Napisano 22 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 22 Marca 2007 a ja myslalem ze b2 to to samo co h2b. Mógłbyś cos więcej powiedziec o tej b2?
zwirson Napisano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 27 Marca 2007 zapomnaiłem dodać ze jestem uczniem szkoły średniej ( ale mam ukonczone 18 lat) Dzwoniłem do biura work & travel żeby sie zapisać a tu sie okazuje że tylko studenci ( kopara mi opadła). Czy to prawda że nie da sie wyjechać do stanów i legalnie pracować będąc uczniem szkły średniej???
Brother_luk Napisano 27 Marca 2007 Zgłoś Napisano 27 Marca 2007 Jedną z możliwosci wyjazdu i chyba jedyna nie licząc wizy turystycznej jest wyjazd na campa... Jeżeli masz rodzinke w usa to moglbys pogadac z nimi czy maja zaprzyjeźniony camp żeby ci załatwić wszelkie papiery a potem byś pracowal zamiast na kampie u nich... I masz wize w ręku... Bo sam camp jak wiesz polega na pracy na jakimś obozie dla dzieci przez 2 miesiace (ale slyszalem ze ludzie urywaja sie wczesniej) a potem masz czas dla siebie z możliwością pracy..
zwirson Napisano 27 Marca 2007 Autor Zgłoś Napisano 27 Marca 2007 a co myślicie o pracy na wizie turystycznej. Na czarno to pewnie taka p[raca jedynie jak koszenie trawników itp. Co o tym myslicie? jakie wy macie doświadczenia?
Brother_luk Napisano 27 Marca 2007 Zgłoś Napisano 27 Marca 2007 Jak nie masz jakis znajomych to ciężko ludzie raczej nie zatrudniaja bez snn a na turystycznej nie dostaniesz snn. A jak jest praca to za marne stawki ... Chociaz z tym to różnie bywa... Wszystko zależy na co trafiszz
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.