piotrdd Napisano 26 Marca 2007 Zgłoś Napisano 26 Marca 2007 wie ktos w jakim hotelu jest ten nocleg po przylocie do ny? wylot z biurem ccusa. jak bedzie blisko manhatannu to mysle ze mozna sie pokusic na jakies male nocne buszowanie po ny:) widoki beda masakryczne pewnie;p
jok Napisano 26 Marca 2007 Zgłoś Napisano 26 Marca 2007 ten nocleg organizują chyba na University of Columbia, pewnie w jakimś akademiku będziecie spać... Tak na marginesie zastanów się, czy ten orientation meeting jest ci naprawdę potrzebny z tego co słyszałem to nie jest on za wiele wart, chociaż zależy gdzie jedziesz i jak daleko masz z ny do miejsca przeznaczenia, jeśli daleko to warto zwiedzić miasto
Karlik Napisano 26 Marca 2007 Zgłoś Napisano 26 Marca 2007 Śpicie na terenie Colobii, na Mannhattanie. Jeśli chodzi o to, czy jest to potrzebne, to w przypadku campu jest to obowiązkowe i wliczone w cenę programu. Wydaje mi się też, że to dobra opcja, jeśli ktoś Cię odbiera z lotniska i za rękę prowadzi do centrum. Co do buszowania, to jak najbardziej, chociaz w późnych godzinach zalecałbym większe grupki spacerowe. Co do widoków, to jak pierwszy raz zobaczyłem NY (o 2 w nocy), to byłem w szoku. Bród, bezdomni śpiący w wejściach do sklepów, sterty worków pełnych śmieci na skraju chodnika, cuchnące metro ze szczurami Na szczęśćie rano trafiłem do innego Nowego Jorku. A smród w metrze uzależni każdego, ja nie mogę się doczekać, keidy tam wrócę.
józia24 Napisano 29 Marca 2007 Zgłoś Napisano 29 Marca 2007 tak........ny noca.........bezdomni itd.......klimat,para z ulic...żółć taxówek.....rety...kocham to miasto.kocham.....to tzreba przezyc...ah jak tesknie......
carlos Napisano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2007 W tamtym roku nocowalismy na terenie Columbia University. Orientation zaczynal sie ok 9am i trwal ok 2-3h (sniadanie bylo cos ok 7-8am). Dostalismy tam informacje jak sie udac na Camp. Co do zwidziania NYC to ja lazilem po miescie w godzniach 9pm-1am wraz z 2 kolesiami.
karoola84 Napisano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2007 W jakich godzinach przelatuje sie do NY??? mam nadzieje ze nie w poznych :twisted: ci ktorzy jechali o ktrej byliscie na miejscu?? i czy dlugo czekaliscie na przesiadke we frankfurcie.
carlos Napisano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2007 Wylot z Wawy mialem ok 9:35. We Frankfurcie czekalem ok 1:30h (szybko leci - kolejka, sprawdzanie bagazu podreczengo, ja mialem laptopa). W NYC na JFK bylem ok 4pm. Na Columbia wyladalem ok 6-7pm (na lotnisku troche schodzi - kolejki do urzednika )
martinsen Napisano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2007 bezdmni szczury w metrze? smrod ??? hmm mieszkalem tam chyba 10 dni i niczego takiego nie zauwazylem chociaz szczurow tam jest od cholery a w metrze to raczej zaa[beeep]isty upal sauna ni9e do wytrzymania ale to rez ma swoj urok:P
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.