Junior Posted January 6, 2005 Report Posted January 6, 2005 Witam, jestem JUN!OR i jestem tu nowy Mam pytanko do ludzi mieszkających w USA/KANADZIE lub tych którzy tam byli. Chodzi mi o spo3eczenstwo, m3odzie? i wogóle obyczaje tam panujące. Czy tam tez jest pe3no dresiarstwa i pse3do skejtów tak jak w Polsce? Czy Polak, który tam pojedzie, bedzie móg3 jakoś sie po3apaa i odnale1a ?
Marciajn Posted January 7, 2005 Report Posted January 7, 2005 Witaj Junior! USA/Kanada to wielkie kraje, gdzie mieszka mnostwo ludu. naprawde bardzo duzo bardzo roznych ludzi - i pod wzgledem etnicznym (masz przekroj przez chyba wszystkie narodowosci), jak i psychologicznym. tak, jest tam duzo dresiarstwa, ale glownie w duzych miastach, no i sa to glownie Murzyni i Latynosi, choc biali tez sie zdarzaja; nie wiem czy jest duzo 'pse3do skejtów' bo za cholere nie wiem jak tacy wygladaja obyczaji panuje tam cala masa + generalnie rozne w roznych grupach spolecznych i etnicznych najwazniejszy obyczaj to ciagle 'how are you' na ktore mozesz odpowiedziec co ci sie tylko podoba bo raczej nikt sie nie wslu[beeep]e w odpowiedz wiekszosc Polakow, sposrod moich znajomych ktorzy TAM byli 'polapala sie i odnalazla' czy Tobie sie uda :?: - nie mam zielonego pojecia :roll: pozdrawiam i zycze zebys zawsze potrafil sie 'polapac i odnalezc' :!: M.
Junior Posted January 7, 2005 Author Report Posted January 7, 2005 Pisząc "pse3do skejtów" mia3em na myśli tych którzy s3uchają hiphopu, udają ?e umieją jezdzic na desce i ?e wogóle są cool ale tak na prawde są zwyk3ymi śmieciami. Druga sprawa: kumpel mówi3 ?e amerykanskie dziewczyny są tepe, puste i naiwne. Czy to prawda? P.S. Do hiphopu i do jego normalnych fanów nic nie mam.
tagus Posted January 7, 2005 Report Posted January 7, 2005 Pisząc "pse3do skejtów" mia3em na myśli tych którzy s3uchają hiphopu, udają ?e umieją jezdzic na desce i ?e wogóle są cool ale tak na prawde są zwyk3ymi śmieciami. Druga sprawa: kumpel mówi3 ?e amerykanskie dziewczyny są tepe, puste i naiwne. Czy to prawda? Slyszales o s3owie TOLERANCJA!? P.S. Do hiphopu i do jego normalnych fanów nic nie mam. Jestesmy ci niezmiernie wdzieczni. paveu
Junior Posted January 7, 2005 Author Report Posted January 7, 2005 tagus, z3odziei bedziesz tolerowa3? A w3aśnie, zastanawia mnie czy rzeczywiście amerykanskie prawo jest tak restrykcyjne i czy policjant w USA budzi respekt. Jestesmy ci niezmiernie wdzieczni. Tak na dobrą sprawe to jestem jednym z was
tagus Posted January 7, 2005 Report Posted January 7, 2005 z3odziei bedziesz tolerowa3? A co do tego maja jak to napisales ci, ktorzy udaja ze umieja jezdzic na desce i ze wogole sa cool ale tak na prawde sa zwyklymi smieciami? Psudo-skejt = zlodziej? Dlaczego przenosisz problemy i konflikty swojego srodowiska na to forum? Malo miejsca w internecie? paveu
Junior Posted January 7, 2005 Author Report Posted January 7, 2005 Dobra, urywamy temat, pogadajmy o czymś przyjemniejszym 8)
tagus Posted January 7, 2005 Report Posted January 7, 2005 Dobra, urywamy temat, pogadajmy o czymś przyjemniejszym 8) Wracajac do glownego tematu, czytales watek Prawda o zyciu w USA ? Warto! paveu
Junior Posted January 7, 2005 Author Report Posted January 7, 2005 Nooo, ten topic mo?na traktowaa jako podrecznik do nauki o ?yciu biednego emigranta w U.S.A. tagus by3eś ju? tam?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.