Tomek111 Napisano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 Witam wszystkich:) czy ktoś mógłby mi opisać wizytę w konsulacie? Jeżeli jestem uczestnikiem W&T to czy mogę mieć problemy z uzyskaniem wizy? Jakie najczęściej pytania zadaje konsul? Co to są te "żółte karteczki"? kiedy ją dostaję? Co mam z nią zrobić? Ogólnie proszę Was o pomoc. Czasu mam mało bo już jutro w stolicy mam rozmowę Trochę się stresuję tym wszystkim, boję się rozmowy po angielsku:(. Proszę również o wypowiedź osób które również brały udział w programie W&T, które mają już konsulat za sobą dzięki z góry za pomoc i pozdrawiam wszystkich:)
moneeca Napisano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 Jeśli nie masz jakiejś kryminalnej przeszłości i nie nakłamałeś w dokumentach, to nie masz się czego obawiac. Wizyty w ambasadzie osób wyjeżdżających na W&T są ekspresowe, a przy okienku stoisz średnio minutę, z czego ok. 20sekund zejdzie Ci na skanowanie paluszków Rozmowa jest tendencyjna Konsul spyta jak się masz (obowiązkowo) na samym początku, potem dokąd jedziesz, jako kto będziesz pracował, czy byłeś już kiedyś w Stanach no i w tym momencie najprawdopodobniej pożyczy Ci miłych wakacji. Głowa do góry
Rademedes Napisano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 I nie zapomnij zeby caly czas sie usmiechac :-) a pytania zdarzaja sie jak wypadnie: 1. gdzie bedziesz pracowac 2. czy masz rodzine w USA (i czy ja odwiedzisz)
Tomek111 Napisano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 a czy może ktoś mi opowiedzieć co w tym konsulacie po koleji się robi i jak to jest z tymi żółtą karteczką którą dostanę od konsula? co mam z nią zrobić?
Rademedes Napisano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 z takim opisem jak powyzej to jak w niektorych filmach grozy, lekka przesada Nie jest tak zle, duzo ludzi w srodku to fakt, teraz studentow zalatwiaj razem z turystycznymi ;-) bo sie sezon na wizowanie studenckie nie zaczal :-)
Tomek111 Napisano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 prosze Was napiszcie mi wszystkie możliwe pytania jakie może mi zadac konsul, żeby mnie niczym nie zagiął, bo najlepszy z angielskiego nie jestem
ju_ulka Napisano 11 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 .....Czasu mam mało bo już jutro w stolicy mam rozmowę... a dlaczego w stolicy a nie w Krakowie skoro jedziesz z biura z Katowic :?: _____________ 2 maj ---> California 8)
Tomek111 Napisano 11 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 11 Kwietnia 2007 mam rozmowe w Wawie bo mieszkam w Lublinie i poniewaz do Wawy mam bliżej to załatwili mi konsula w Wawie, a załatwiałem wyjazd w biurze z Katowic bo polecili mi te biuro znajomi i druga sprawa to taka, że te biuro ma bezpośredni kontakt z moim miejscem pracy:) a jeżeli chodzi o pytania to Drogi Duszku nie rób sobie jaj bo dla mnie to naprawdę ważne, więc jeszcze raz Was proszę napiszcie mi co mogą mnie się pytać, pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.