jaholden Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 Witam wszystkich. Mam do Was pytanie: Czy ktoś spotkał sie z organizacja Apex? Z taką właśnie wybieram się do stanów, ale mam co do niej coraz więcej wątpliwości... - na targach pracy na których miało być 100000 ofert, było może 20 z 8 hoteli nad jednym jeziorem - wszystkie to sprzątanie, - jedynym potwierdzeniem wpisowego (na targach pracy) był świstek papieru z napisem "potwierdzam otrzymanie pieniędzy, imię, nazwisko" - bez żadnej pieczątki, nie na firmowym papierze. - siedziba fundacji Apex mieści się w Pradze, w Polsce nie mają biura, jedynie przedstawiciela. - oglądałem strony www tych hoteli, w zasadzie wszystkie zostały wykonane przez tą samą osobę lub firmę (czy są na tym samym serwerze jeszcze nie sprawdziłem), - proszą o zapłatę nie przelewem a w czekach podróżnych - zmienili ostateczny termin wpłaty - najpierw miało to być na 6 tygodni przed wylotem, później do końca kwietnia a teraz do 15 kwietnia. - organizacją zajmującą się nami w USA miała być Cetusa, ale zmieniono ją na InterExchange, - choć ta fundacja istnieje od 1992 i już od dawna ma stronę w internecie, to po wpisaniu w google słowa APEX, pojawia się dopiero na trzeciej lub czwartej podstronie, - na żadnym forum nie mogę znaleźć o nich informacji, opinii, wypowiedzi, czegokolwiek. Co o tym myślicie? Może jestem przesadnie podejrzliwy, ale wydaje mi się, że za dużo tych wątpliwości. Będę wdzięczny za Wasze opinie w tym temacie. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omen Posted April 19, 2007 Report Share Posted April 19, 2007 zdecydowanie coś mi tu niepasuje, mozesz iść do biura obrony praw konsumenta i spytać gdzie ich sprawdzić i co z tym fantem zrobić. interesuj się bo może być nieciekawie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek-J Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Tak jak napisal Omen - sprawa smierdzi, oplaty w czekach podroznych wygladaja co najmniej dziwnie, zmiana organizacji sponsorujacej, terminow wplaty i brak siedziby tez nie nastrajaja optymizmem. Gdzie ich w ogole znalazles i skad decyzja, aby zapisac sie wlasnie u nich? -- Pozdrawiam. Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Isabela83 Posted April 20, 2007 Report Share Posted April 20, 2007 Ja takze o tej firmie nigdy nie slyszałam, ale jesli chodzi o zmiane fundacji na InterEchange (jeśli to prawda) to mysle, ze nie powinnienes sie obawiac, bo dziala ona od dawna, wydaje mi sie solidna (mialam od nich oferte w 2003r. i bylam zadowolona) i maja dośc sporo ofert pracy. Myslalam jednak, ze jedyna firma z ktora ta fundacja wspołpracuje w Polsce to obecnie tylko Student Point... Generalnie przed wyslaniem czekow bankierskich czy jakakolowiek wplata kolejnych pieniedzy na Twoim miejscu napisalabym wlasnie do InterExchange (www.interexchange.org) i zapytala czy oni w ogole z firma Apex maja cos wspolnego... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.