Skocz do zawartości

Alaska - co o tym sądzicie?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

dostałem ofertę pracy przy rybkach w Ketchikan i się zastanawiam czy ją przyjąć. Może ktoś już tam był i ma jakieś cenne informacje np. jakie są warunki mieszkaniowe itp.

dzięki za pomoc

Napisano

Witam,

Do jakiej fabryki jedziesz? Ja bylem w Ketchikan trzy sezony i znam troszke to miejsce. Jak masz jakieś pytnia to napisz darekhyou@gmail.com Pozdrawiam

Napisano

Hej! ja w tym roku jade z koleżanka do Ketchikan,bedziemy pracować w przetwórni Norquest/Tridant.też mamy trochę obaw, ale co tam damy radę.Do zobaczenia może w Ketchikan:-)

Napisano

Nazwy fabryki jeszcze nie znam, wiem, że ma to być w samym mieście. Jade tam razem z dziewczyną. Jedziemy z Guliwera z Poznania. W Ketchikan będziemy od 15 czerwca.

Biletów jeszcze nie mamy i zastanawiam się jak to najpleiej zrobić. Wstępny plan jest taki żeby lecieć do Seattle, zostać tam np. 1 lub 2 dni a następnie lecieć ze Seattle do Ketchikan.

Wydaje mi się, że to chyba dobre rozwiązanie...

A wy jak planujecie się tam dostać?

Napisano

Ja planuję lot na 7 czerwca(w kontrakcie tez mam prace od 15.06),ale jedziemy wczesniej,bo jak to określił nasz pracodawca,kto pierwszy ten ma lepsze stanowisko(heheh)-- zobaczymy czy miał racje.

Planujemy leciec z Berlina do seattle i pozniej do Ketchikan.Ponoc takie połaczenie jest najlepsze i tansze. Jak bilet zmiesci sie do 4000zł to bedzie dobrze. Pozdrawiam;-)

Napisano

Dodam jeszcze,że jadziemy z biura podróży Migacz Travel ze Szczecina..nasza firma tez ponoc miesci sie w centrum,nazywa sie Norquest/Trident.

Napisano

Trident znajduje się blisko centrum tej ogromnej aglomeracji :) 10 minut spacerkiem do downtown. Blisko będziecie mieli duży sklep spożywczy Tatudas oraz bazę Cost Guard :D Uwazajcie są bardzo czuli na punkcie podpływania łodkami do liniowców oraz na przekraczania predkosci na kanale pomiędzy miastem a lotniskiem. Poza tym to ciche i spokojne miasteczko.

Napisano

Będziemy pracowąć u pracodawcy o nazwie:

E.C. Phillips Processors – E.C. Phillips & Son w Ketchikan.

Może kotś też tam pracował i może coś powiedzieć na ten temat?[/b]

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja tez bede pracowac w Ketchikan w przetworni E.C. Phillips & Son; nie za bardzo wiem czego sie spodziewac (oprocz ciezkiej pracy heh :) Chetnie dowiedzialbym sie cos n.t. tego pracodawcy...

P.S. Lukasz84 a z jakiego biura dostales ta oferte?

Napisano

Jade razem z dziewczyną z Poznania, z biura Guliwer. Powiedzieli mi, że to jest sprawdzony pracodawca, długo z nim współpracują i mają bezpośredni kontakt. Przetwórnia jest podobno w centrum, ok 10 min od McDonalds i innych tego typu rzeczy.

W Ketchikan będziemy ok 12 czerwca

mój e-mail: zemarko@horyzont.net

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...