Lukasz84 Napisano 19 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam, dostałem ofertę pracy przy rybkach w Ketchikan i się zastanawiam czy ją przyjąć. Może ktoś już tam był i ma jakieś cenne informacje np. jakie są warunki mieszkaniowe itp. dzięki za pomoc
darom Napisano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2007 Witam, Do jakiej fabryki jedziesz? Ja bylem w Ketchikan trzy sezony i znam troszke to miejsce. Jak masz jakieś pytnia to napisz darekhyou@gmail.com Pozdrawiam
GosiaK Napisano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 21 Kwietnia 2007 Hej! ja w tym roku jade z koleżanka do Ketchikan,bedziemy pracować w przetwórni Norquest/Tridant.też mamy trochę obaw, ale co tam damy radę.Do zobaczenia może w Ketchikan:-)
Lukasz84 Napisano 22 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2007 Nazwy fabryki jeszcze nie znam, wiem, że ma to być w samym mieście. Jade tam razem z dziewczyną. Jedziemy z Guliwera z Poznania. W Ketchikan będziemy od 15 czerwca. Biletów jeszcze nie mamy i zastanawiam się jak to najpleiej zrobić. Wstępny plan jest taki żeby lecieć do Seattle, zostać tam np. 1 lub 2 dni a następnie lecieć ze Seattle do Ketchikan. Wydaje mi się, że to chyba dobre rozwiązanie... A wy jak planujecie się tam dostać?
GosiaK Napisano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2007 Ja planuję lot na 7 czerwca(w kontrakcie tez mam prace od 15.06),ale jedziemy wczesniej,bo jak to określił nasz pracodawca,kto pierwszy ten ma lepsze stanowisko(heheh)-- zobaczymy czy miał racje. Planujemy leciec z Berlina do seattle i pozniej do Ketchikan.Ponoc takie połaczenie jest najlepsze i tansze. Jak bilet zmiesci sie do 4000zł to bedzie dobrze. Pozdrawiam;-)
GosiaK Napisano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 22 Kwietnia 2007 Dodam jeszcze,że jadziemy z biura podróży Migacz Travel ze Szczecina..nasza firma tez ponoc miesci sie w centrum,nazywa sie Norquest/Trident.
darom Napisano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 23 Kwietnia 2007 Trident znajduje się blisko centrum tej ogromnej aglomeracji 10 minut spacerkiem do downtown. Blisko będziecie mieli duży sklep spożywczy Tatudas oraz bazę Cost Guard Uwazajcie są bardzo czuli na punkcie podpływania łodkami do liniowców oraz na przekraczania predkosci na kanale pomiędzy miastem a lotniskiem. Poza tym to ciche i spokojne miasteczko.
Lukasz84 Napisano 27 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2007 Będziemy pracowąć u pracodawcy o nazwie: E.C. Phillips Processors – E.C. Phillips & Son w Ketchikan. Może kotś też tam pracował i może coś powiedzieć na ten temat?[/b]
Pawson Napisano 9 Maja 2007 Zgłoś Napisano 9 Maja 2007 Ja tez bede pracowac w Ketchikan w przetworni E.C. Phillips & Son; nie za bardzo wiem czego sie spodziewac (oprocz ciezkiej pracy heh Chetnie dowiedzialbym sie cos n.t. tego pracodawcy... P.S. Lukasz84 a z jakiego biura dostales ta oferte?
Lukasz84 Napisano 10 Maja 2007 Autor Zgłoś Napisano 10 Maja 2007 Jade razem z dziewczyną z Poznania, z biura Guliwer. Powiedzieli mi, że to jest sprawdzony pracodawca, długo z nim współpracują i mają bezpośredni kontakt. Przetwórnia jest podobno w centrum, ok 10 min od McDonalds i innych tego typu rzeczy. W Ketchikan będziemy ok 12 czerwca mój e-mail: zemarko@horyzont.net
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.