figo Napisano 24 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 24 Kwietnia 2007 Chcialbym sie od was dowiedziec jakie mam szanse, jesli w ogole takie mam aby starac sie o licencje Security Guard? Moze ktos z was wyrabial w NY? To mnie b. zastanawia czy bedac legalnie w NY z pozwoleniem na prace i SSN,bedac studentem, itd mam jakies szanse :?: Dzieki za odpowiedzi
Wojtek-J Napisano 25 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2007 Kumpel wyrabial taka licencje (jesli sie nie myle) 2 lata temu w Virginii - nie mam niestety jak tego zweryfikowac i dowiedziec sie czegos wiecej, bo siedzi teraz 'gdzies' w Ameryce Poludniowej i kontakt z nim jest utrudniony ... Jak bede wiedzial cos wiecej - napisze. Przy okazji : http://criminaljustice.state.ny.us/ops/sgt...ining/index.htm -- Pozdrawiam. Wojtek
figo Napisano 25 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Napisano 25 Kwietnia 2007 Siemka! Dzieki Ci bardzo za odpowiedz,jednak bylbym wdziezny gdybys mogl cos wiecej sie dowiedziec od kumpla. Ale z tego co pamietasz to bez problemu jak student moge sie ubiegac o license?
Wojtek-J Napisano 27 Kwietnia 2007 Zgłoś Napisano 27 Kwietnia 2007 Niestety, rozmawialem z nim na ten temat i jak sie okazalo: pracowal jako ochroniarz tymczasowo bez papierow (chociaz byl wymog ich wyrobienia) - przeciagal to tak dlugo, jak sie dalo i zmyl sie z roboty, gdy papiery zaczely byc potrzebne ... -- Pozdrawiam. Wojtek
Maxim Napisano 2 Maja 2007 Zgłoś Napisano 2 Maja 2007 Hej figo najłatwiej pracę w ochronie dostaniesz w centrach handlowych, hotelach, kasynach, parkach rozrywki. Tam raczej nie wymagają licencji, bo zainteresowanie tą pracą jest małe, pracodawcy sami rekrutują ochronę. Poważniejsze biznesy korzystają z zewnętrznych firm ochroniarskich, tam potrzebne są licencje. Nie wiem jakie są wymogi ale status rezydenta to na pewno minimum. Praca ochroniarza jest słabo płatna i trochę nudna, plus to duża swoboda. Jak trafisz w fajne miejsce to czasem będzie ciekawie, koncerty, bankiety, znani ludzie itd. Przez pozostałe 90% czasu będziesz patrolował tzn. odwiedzał znajomych w różnych działach, łaził na dach jak jest z niego dobry widok, trochę koloryzuje bo do tej swobody trzeba podchodzić z umiarem, żeby podczas sytuacji kryzysowej być na miejscu. Wakacyjna praca dobra dla kogoś kto nie lubi siedzieć/stać w jednym miejscu.
cavscout Napisano 4 Maja 2007 Zgłoś Napisano 4 Maja 2007 Hej figonajłatwiej pracę w ochronie dostaniesz w centrach handlowych, hotelach, kasynach, parkach rozrywki. Tam raczej nie wymagają licencji, bo zainteresowanie tą pracą jest małe, pracodawcy sami rekrutują ochronę. Poważniejsze biznesy korzystają z zewnętrznych firm ochroniarskich, tam potrzebne są licencje. Nie wiem jakie są wymogi ale status rezydenta to na pewno minimum. Praca ochroniarza jest słabo płatna i trochę nudna, plus to duża swoboda. Jak trafisz w fajne miejsce to czasem będzie ciekawie, koncerty, bankiety, znani ludzie itd. Przez pozostałe 90% czasu będziesz patrolował tzn. odwiedzał znajomych w różnych działach, łaził na dach jak jest z niego dobry widok, trochę koloryzuje bo do tej swobody trzeba podchodzić z umiarem, żeby podczas sytuacji kryzysowej być na miejscu. Wakacyjna praca dobra dla kogoś kto nie lubi siedzieć/stać w jednym miejscu. Zeby byc zwyklym ochroniazem nie potrzeba miec zadnych licencji. Nawet Ci co pracuja w agencjach ochrony nie potrzebuja licencji. Oczywiscie chodzi o ochrone nieuzbrojona. Dopiero jak sie chce pracowac jako armed security guard potrzeba licencje, ale to dla ludzi na W&T nie grozi bo nie maja prawa do posiadania broni.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.