figo Posted April 24, 2007 Report Share Posted April 24, 2007 Chcialbym sie od was dowiedziec jakie mam szanse, jesli w ogole takie mam aby starac sie o licencje Security Guard? Moze ktos z was wyrabial w NY? To mnie b. zastanawia czy bedac legalnie w NY z pozwoleniem na prace i SSN,bedac studentem, itd mam jakies szanse :?: Dzieki za odpowiedzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek-J Posted April 25, 2007 Report Share Posted April 25, 2007 Kumpel wyrabial taka licencje (jesli sie nie myle) 2 lata temu w Virginii - nie mam niestety jak tego zweryfikowac i dowiedziec sie czegos wiecej, bo siedzi teraz 'gdzies' w Ameryce Poludniowej i kontakt z nim jest utrudniony ... Jak bede wiedzial cos wiecej - napisze. Przy okazji : http://criminaljustice.state.ny.us/ops/sgt...ining/index.htm -- Pozdrawiam. Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
figo Posted April 25, 2007 Author Report Share Posted April 25, 2007 Siemka! Dzieki Ci bardzo za odpowiedz,jednak bylbym wdziezny gdybys mogl cos wiecej sie dowiedziec od kumpla. Ale z tego co pamietasz to bez problemu jak student moge sie ubiegac o license? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wojtek-J Posted April 27, 2007 Report Share Posted April 27, 2007 Niestety, rozmawialem z nim na ten temat i jak sie okazalo: pracowal jako ochroniarz tymczasowo bez papierow (chociaz byl wymog ich wyrobienia) - przeciagal to tak dlugo, jak sie dalo i zmyl sie z roboty, gdy papiery zaczely byc potrzebne ... -- Pozdrawiam. Wojtek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Maxim Posted May 2, 2007 Report Share Posted May 2, 2007 Hej figo najłatwiej pracę w ochronie dostaniesz w centrach handlowych, hotelach, kasynach, parkach rozrywki. Tam raczej nie wymagają licencji, bo zainteresowanie tą pracą jest małe, pracodawcy sami rekrutują ochronę. Poważniejsze biznesy korzystają z zewnętrznych firm ochroniarskich, tam potrzebne są licencje. Nie wiem jakie są wymogi ale status rezydenta to na pewno minimum. Praca ochroniarza jest słabo płatna i trochę nudna, plus to duża swoboda. Jak trafisz w fajne miejsce to czasem będzie ciekawie, koncerty, bankiety, znani ludzie itd. Przez pozostałe 90% czasu będziesz patrolował tzn. odwiedzał znajomych w różnych działach, łaził na dach jak jest z niego dobry widok, trochę koloryzuje bo do tej swobody trzeba podchodzić z umiarem, żeby podczas sytuacji kryzysowej być na miejscu. Wakacyjna praca dobra dla kogoś kto nie lubi siedzieć/stać w jednym miejscu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cavscout Posted May 4, 2007 Report Share Posted May 4, 2007 Hej figonajłatwiej pracę w ochronie dostaniesz w centrach handlowych, hotelach, kasynach, parkach rozrywki. Tam raczej nie wymagają licencji, bo zainteresowanie tą pracą jest małe, pracodawcy sami rekrutują ochronę. Poważniejsze biznesy korzystają z zewnętrznych firm ochroniarskich, tam potrzebne są licencje. Nie wiem jakie są wymogi ale status rezydenta to na pewno minimum. Praca ochroniarza jest słabo płatna i trochę nudna, plus to duża swoboda. Jak trafisz w fajne miejsce to czasem będzie ciekawie, koncerty, bankiety, znani ludzie itd. Przez pozostałe 90% czasu będziesz patrolował tzn. odwiedzał znajomych w różnych działach, łaził na dach jak jest z niego dobry widok, trochę koloryzuje bo do tej swobody trzeba podchodzić z umiarem, żeby podczas sytuacji kryzysowej być na miejscu. Wakacyjna praca dobra dla kogoś kto nie lubi siedzieć/stać w jednym miejscu. Zeby byc zwyklym ochroniazem nie potrzeba miec zadnych licencji. Nawet Ci co pracuja w agencjach ochrony nie potrzebuja licencji. Oczywiscie chodzi o ochrone nieuzbrojona. Dopiero jak sie chce pracowac jako armed security guard potrzeba licencje, ale to dla ludzi na W&T nie grozi bo nie maja prawa do posiadania broni. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.